https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cast-metra-ve-stockholmu-je-mimo-provoz-kvuli-losovi-na-trati
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Část metra ve Stockholmu se ocitla mimo provoz kvůli losovi na trati

27.9.2023 17:53 (ČTK)
Los evropský.
Los evropský.
Část metra ve Stockholmu se ocitla dnešního rána mimo provoz, protože se na trať dostal los. Informují o tom místní média. Zvíře se dostalo do tunelu mezi dvěma stanicemi na červené lince metra a zaměstnanci a ochranáři se ho snažili odchytit.
 

Společnost Storstockholms Lokaltrafik (SL), která metro provozuje, uvedla na svých stránkách, že byl provoz zastaven mezi stanicemi Vaarby gaard a Sätra. "Zavedli jsme náhradní autobusovou dopravu," řekl listu Aftonbladet mluvčí společnosti. Některé stanice metra jsou podle tisku evakuované, aby bylo snazší losa odchytit.

Stockholmské metro má tři linky. Se zhruba půl milionem cestujících denně je červená linka druhou nejvytíženější. Dnešní přerušení provozu se týká především jižní části tratě.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

GP

Galipoli Petr

27.9.2023 22:03
Věděli jste například, že v sedmdesátkách ve Švédsku zavinil 20 % všech dopravních nehod los?
Odpovědět
MK

Majka Kletečková

27.9.2023 22:47 Reaguje na Galipoli Petr
Existuje odhad toho, jak velký podíl všech zranění losů ve Švédsku v té době měli na svědomí lidi?
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist