https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/celnici-objevili-na-d1-u-brna-ridice-s-11-psy-chybely-potrebne-doklady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Celníci objevili na D1 u Brna řidiče s 11 psy, chyběly potřebné doklady

6.6.2022 00:11 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Celníci odhalili na parkovišti na dálnici D1 nedaleko Brna maďarského řidiče, který měl v autě 11 psů. Šlo o dospělou fenu a 10 štěňat. Muž nebyl schopný hlídce předložit žádné doklady stanovené evropskými nebo českými pravidly, jediná fena měla pas zvířete, ale nebyla vakcinovaná. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková. Podle ní muž dostal pokutu 10 000 korun. Celníci navíc dali podnět maďarské veterinární správě k prověření, zda chov není takzvanou množírnou.
 

Celníci kontrolovali vozidlo předminulý týden na parkovišti u čerpací stanice. Všimli si totiž pohybu v zavazadlovém prostoru. "Řidič i spolujezdkyně, oba Maďaři, uvedli, že cestují do Nizozemí se svými psy. V nákladovém prostoru se ovšem nacházelo celkem jedenáct zvířat. Jedna dospělá fena zlatého retrívra, šest štěňat Shiba-Inu a čtyři štěňata Čau-čau ve stáří přibližně dvou až tří měsíců," uvedla Temňáková.

Podle ní muž nebyl schopný předložit žádné potřebné doklady k psům. "Jedině fena měla pas zvířete v zájmovém chovu, ale nebyla vakcinovaná. Muž dokonce tvrdil, že všechna štěňata patří této feně. Štěňata neměla doklady, neměla aplikovaný čip a ani nebyla vakcinovaná," řekla Temňáková. Zvířata si dočasně převzala do útulku Městská policie Brno a řízení s majitelem převzala Státní veterinární správa. "V konečném důsledku bylo zjištěno, že muž porušil prakticky veškeré předpisy pro převoz zvířat v zájmovém chovu a byla mu uložena pokuta na místě ve výši 10 000 korun. Dále musel zaplatit útulku za dočasnou péči o zvířata 4000 korun a bylo mu nařízeno psy odvézt zpět do Maďarska," uvedla Temňáková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist