https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chcete-lepsi-dopravu-v-praze-magistrat-nabizi-web-a-aplikaci-zmente-to
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Chcete lepší dopravu v Praze? Magistrát nabízí web a aplikaci zmente.to

3.3.2017 13:31 | PRAHA (Ekolist.cz)
Trápí vás něco v pražské dopravě? Dejte o tom vědět pražskému magistrátu.
Trápí vás něco v pražské dopravě? Dejte o tom vědět pražskému magistrátu.
Foto | PatrikPaprika / Wikimedia Commons
Hlavní město dnes spustilo webové stránky a aplikaci pro mobilní telefony zmente.to. Je to nejrychlejší cesta, jak mohou lidé posílat své náměty, připomínky a stížnosti z oblasti dopravy. Díky zmente.to je vše na jednom místě a všechny vzkazy se dostanou rychleji do správných rukou. Informoval o tom Magistrát hlavního města Prahy.
 

„Nikdo už nemusí složitě hledat na webech městských institucí, kam přesně svůj podnět poslat. Půjdete na zmente.to a tam všechno vyřešíte," upozornil náměstek primátorky a radní pro oblast dopravy Petr Dolínek s tím, že havarijní stav se řeší okamžitě, v ostatních případech lidé dostanou odpověď do 30 dnů. Do projektu se prozatím zapojil Dopravní podnik hl. m. Prahy, ROPID a Technická správa komunikací, ve druhé fázi město počítá i se zapojením dalších městských organizací.

Zmente.to je webová stránka dostupná z www.zmente.to, ale také mobilní aplikace pro iOS a Android. Aplikaci na Google Play mohou lidé stahovat už v tento okamžik, v Apple Store by měla být zveřejněna v následujících hodinách. „Odeslat dotaz je rychlé a velmi jednoduché i z ulice. Všimnete si třeba nového výmolu uprostřed vozovky. V aplikaci ho můžete lokalizovat na mapě, na místě vyfotit a během chvilky poslat,“ doplnil Dolínek. „Aplikaci zmente.to si může každý stáhnout přímo na Google Play a brzy i v Apple Store. V telefonu ji pak poznáte velmi snadno podle ikony vytvořené z neobvyklé koncovky .to.“

Součástí webových stránek zmente.to je také chat, kde budou lidé pravidelně diskutovat s náměstkem Dolínkem. „Každý měsíc věnuji hodinu diskusi s lidmi právě na stránkách zmente.to. Mohou se mnou diskutovat cokoliv, co je bude zajímat, a já se budu snažit jejich problémy předat dál k řešení,“ dodal Petr Dolínek. Poprvé budou mít lidé možnost ptát se náměstka ve středu 29. března od 11:30 hodin.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

FT

Filip Turek

15.5.2017 13:31
Nepřipadá nikomu divné, že celá aplikace je hlavně zcela bezplatná předvolební kampaň Petra Dolínka? Repektive ne bezplatná. Tu kampaň platíme my, daňoví poplatníci, protože aplikaci nikdo nevyvinul a neprovozuje zadarmo.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist