https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cheb-chce-odstranit-vraky-z-ulic-jde-to-ale-pomalu-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Cheb chce odstranit vraky z ulic, jde to ale pomalu

1.2.2019 01:50 | CHEB (ČTK)
Město Cheb se společně s městskou policií snaží zbavit nepojízdných aut v ulicích. I když se ročně zabývá desítkami případů, podaří se odtáhnout jen několik vozů. Ilustrační snímek.
Město Cheb se společně s městskou policií snaží zbavit nepojízdných aut v ulicích. I když se ročně zabývá desítkami případů, podaří se odtáhnout jen několik vozů. Ilustrační snímek.
Město Cheb se společně s městskou policií snaží zbavit nepojízdných aut v ulicích. I když se ročně zabývá desítkami případů, podaří se odtáhnout jen několik vozů. Legislativa totiž neumožňuje auta, byť jde zjevně o nepojízdné vraky, jednoduše odtáhnout, řekl novinářům místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM).
 

"V roce 2018 strážníci řešili 50 vraků, což mě překvapilo. Je to ale legislativně dlouhodobý proces. Ne každé vozidlo, která má rozbité okno nebo zrcátko, se dá považovat za vrak. Vždy musí městská policie a odbor dopravy najít majitele a až nakonec je možné vrak odtáhnout," popsal.

Loni tak městská policie označila za vrak tři vozidla, dalších šest vozidel bylo označeno za vozidla opuštěná. Letos už městská policie odtáhla tři opuštěná vozidla.

Pokud autu nechybí podstatná část konstrukce nebo mechanismu, nejde podle zákona o vrak. A to i v případě, že je auto například plné odpadků nebo jej využívají k přespání bezdomovci.

Město má šanci se vozidel zbavit, pokud tvoří překážku silničnímu provozu nebo poškozují životní prostředí. I tak ale musí vždy nejprve vyzvat majitele, aby auto odstranil sám.

Podle Černého se stávají případy, kdy v Chebu odloží auto cizinec nebo se auto stane součástí dlouhotrvajícího dědického řízení.

Na odstraňování vraků, které nejenže kazí vzhled města, ale zabírají i cenná parkovací místa, chce město pracovat dál. Jak ale dodal Černý, když se podaří nějaký vrak z ulice dostat, brzy se jinde objeví další.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VK

Václav Kain

1.2.2019 07:58
Kolik vraků pochází z Německa?Němci jsou mazaní a lakotní.Než by zaplatili za likvidaci vraku doma,tak ho odstaví o pár kiláků dál a mají po starostech.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist