https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chocen-dokoncila-lesni-telocvicnu-ma-11-cvicebnich-zastaveni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Choceň dokončila lesní tělocvičnu, má 11 cvičebních zastavení

29.8.2021 00:42 | CHOCEŇ (ČTK)
Zdroj | Chocen.cz
Město Choceň na Orlickoústecku otevřelo novou lesní tělocvičnu. Fitness stezka s posilovacími prvky měří 3,8 kilometru a vede lokalitou Chlum, uvedl místostarosta Jiří Hejzlar (Živá Choceň).
 

"Trasa je vedena výhradně lesem a její součástí je 11 stanovišť s cvičebními prvky ve stylu přelez, podlez, přeskoč, se zaměřením na vytrvalost, sílu a hbitost zároveň. Cílem projektu bylo poskytnout návštěvníkům sportovní vyžití ve zdravém přírodním prostředí," řekl Hejzlar.

Stezka se nachází dva kilometry od centra města. Cvičební zastávky jsou zhotovené převážně ze dřeva. Město projekt platilo z dotačního programu MAS nad Orlicí, stál přes 800.000 korun. V lesnaté lokalitě je vrch Chlum. Do lesa s množstvím cest se dá jít památnou lipovou alejí od zámku. Je vyhledávaným cílem místních i návštěvníky z jiných měst. Stromořadí bylo založené v 18. století. Na vrchu pak bývalo popraviště.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RJ

Robert Jirman

30.8.2021 11:54
to jsou neuvěřitelný šaškárny, u nás ji máme taky, stálo to jen asi 3 mega, stojí dva roky a zatím tam přišel jen kňour si podrbat záda, ovšem chápu dotace je třeba vydojit, dokud je vemeno plné
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist