https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cina-zakazala-prodej-volne-zijicich-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čína zakázala prodej volně žijících zvířat

27.1.2020 00:30 (ČTK)
Čína včera oznámila dočasný zákaz prodeje volně žijících zvířat jako další z preventivních opatření, jejichž cílem je zastavit šíření nového typu koronaviru./ Ilustrační foto
Čína včera oznámila dočasný zákaz prodeje volně žijících zvířat jako další z preventivních opatření, jejichž cílem je zastavit šíření nového typu koronaviru./ Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Čína včera oznámila dočasný zákaz prodeje volně žijících zvířat jako další z preventivních opatření, jejichž cílem je zastavit šíření nového typu koronaviru. Podle čínských úřadů je původcem viru patrně divoká zvěř, která se nelegálně prodávala na tržnici s mořskými produkty ve Wu-chanu. Nemoci dosud podlehlo 56 lidí a potvrzených případů nákazy je nejen v Číně celkem přes 2000.
 

Chov, přeprava nebo prodej veškerých druhů volně žijících zvířat je od včerejška zakázán "až do oznámení konce epidemické situace v zemi", uvádí se podle agentury AFP ve společném prohlášení tří důležitých úřadů, mezi nimiž je i ministerstvo zemědělství.

Podle agentury Reuters se opatření týká prodeje divokých zvířat a masa z nich v tržnicích, v restauracích, ale i přes internetové obchodní platformy.

Čínské tržnice, kde jsou uskladněna často upytlačená divoká zvířata, jsou považovány za líhniště nemocí a inkubátor řady virů, které tu mutují a následně se mohou přenést na člověka.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pp

pavel peregrin

27.1.2020 08:09
Tisícileté zvyky obyvatelstva se dají změnit jen obtížně. Asiaté všeobecně k takovýmto "pochoutkám" tíhnou a nepřipadá jim na tom nic divného. Ale občas se daň zaplatit musí.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist