https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cinsky-vyrobce-elektromobilu-nio-v-zari-otevre-zavod-v-madarsku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Čínský výrobce elektromobilů Nio v září otevře závod v Maďarsku

23.8.2022 00:21 (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Čínský výrobce elektromobilů Nio plánuje v září otevřít svůj první závod v zahraničí, informovala agentura Reuters. Továrna na výrobu stanic pro výměnu baterií se buduje v Maďarsku, zhruba 20 kilometrů západně od Budapešti. Podle maďarských médií investice činí 5,5 miliardy forintů (asi 337 milionů Kč), z toho maďarská vláda poskytne 1,7 miliardy forintů.
 

Společnost Nio urychlí výstavbu stanic pro výměnu baterií v Evropě, aby mohla ve druhé polovině letošního roku rozšířit prodej svých aut v zemích regionu, včetně Německa, Nizozemska, Švédska a Dánska. Stanice vybitou baterií nenabíjí, ale vymění ji za baterii plně nabitou.

Nio spolupracuje s britskou energetickou skupinou Shell na výstavbě stanic pro výměnu baterií po celém světě, a to jak v Číně, tak i Evropě. Shell zpřístupní uživatelům Nio svou nabíjecí síť v Evropě.

Společnost Nio loni začala dodávat svůj elektromobil ES8 do Norska, v Oslu otevřela showroom. Čínská automobilka uvedla, že plánuje zřídit 4000 stanic pro výměnu baterií po celém světě, z toho čtvrtinu mimo Čínu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RV

Richard Vacek

23.8.2022 11:06
Je divné, proč si Čína nevybrala nás, když tam byl podpořit dobré vztahy náš předseda senátu.
Odpovědět
sv

23.8.2022 11:32 Reaguje na Richard Vacek
Máš tam chybu. Správně je to takto: Je divné, proč si Čína nevybrala nás, když tam hradní čučkař jezdil s krtečkem jednat o investicích za stovky miliard a dokonce jeho poradcem byl čínský agent.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

23.8.2022 13:26 Reaguje na
Možná i proto, že to neskutečný pab..b Vystrčil podělal na Tchaiwanu a myslel si, jak to Číně nandal.
Odpovědět
RJ

Robert Jirman

23.8.2022 16:51 Reaguje na pavel peregrin
je jedno kdo co podělal, hlavně, že to tady nebude stát
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

23.8.2022 18:16 Reaguje na Robert Jirman
Ano je dobře, když u nás neinvestují, protože my
si přece vystačíme s kecy i bez průmyslu. K nám
budou jezdit pouze jako turisté do skanzenu
bývalé průmyslové země, která se sama zničila
lokajstvím k nepřátelům Číny.
Odpovědět
sv

s v

23.8.2022 20:35 Reaguje na Břetislav Machaček
To nemáš pravdu, machačku. S kecy hradního čučkaře o iluzorních čínských multimiliardových investicích si určitě nevystačíme. Naštěstí je tu Tchajwan, který v ČR ty miliardy do českého průmyslu a vědy už nainvestoval a hodlá investovat i nadále.
Odpovědět
sv

s v

23.8.2022 20:32 Reaguje na pavel peregrin
Neskutečný "pab.b" peregrin evidentně netuší, že předseda Senátu Pan Vystrčil jel na Tchajwan až rok po té co hradní čučkař osobně veřejně ubekával, že z z těch slibovaných multimiliardových čínských investic nic není a dva roky po té co za záhadných okolností zmizel čínský čučkařův poradce/agent. Prozatím to vypadá, že to podělal čučkař.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist