https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/decin-podekoval-straznikovi-ktery-zachranil-tyraneho-psa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Děčín poděkoval strážníkovi, který zachránil týraného psa

8.3.2018 05:30 | DĚČÍN (ČTK)
Zvíře skončilo v děčínském útulku a obratem v péči veterináře. Zhruba roční Ronny měl otevřenou zlomeninu jedné čelisti, nalomenou druhou čelist, vykopnuté zuby, poraněné oči a řadu podlitin. Psa čeká ještě dlouhodobá léčba, několik týdnů bude mít v čelisti dráty, o jedno oko kvůli fatálnímu poranění přijde. / Ilustrační foto
Zvíře skončilo v děčínském útulku a obratem v péči veterináře. Zhruba roční Ronny měl otevřenou zlomeninu jedné čelisti, nalomenou druhou čelist, vykopnuté zuby, poraněné oči a řadu podlitin. Psa čeká ještě dlouhodobá léčba, několik týdnů bude mít v čelisti dráty, o jedno oko kvůli fatálnímu poranění přijde. / Ilustrační foto
Děčínská radnice a soukromá firma včera poděkovaly strážníkovi a instruktorovi městské policie Václavu Němečkovi, který minulý týden zachránil život zhruba ročnímu psovi. Odebral ho majiteli. Brutálně zbité zvíře skončilo v péči děčínského útulku a veterinářů. Případ vyšetřuje policie. Za týrání zvířete hrozí až tři roky vězení.
 

Na špatné zacházení se zhruba ročním psem upozornila Němečka žena z blízkého okolí. Němeček, který je i zastupitelem Děčína, se do domu v Tyršově ulici vypravil. Když domem procházel, narazil na mladíka, který nejistě tvrdil, že psa nemá a pokoušel se ho poslat o patro výš. "Najednou jsem viděl, jak ten pejsek vylítnul za ním z bytu. Chytnul jsem ho, přitáhnul jsem ho k sobě. Bylo vidět, že je pobitý a má šrámy," popsal Němeček. Majitel se mu přiznal, že psa zbil on. "Přiznal se, že to byl on, že to přehnal. Požádal jsem ho, aby mi dal papíry od pejska, pokud nějaké má. Dal mi je," doplnil Němeček.

Zvíře skončilo v děčínském útulku a obratem v péči veterináře. Zhruba roční Ronny měl otevřenou zlomeninu jedné čelisti, nalomenou druhou čelist, vykopnuté zuby, poraněné oči a řadu podlitin. "Dokonce tam byly zahnisané oděrky staršího data," řekla Eveline Jahelková z útulku. Psa čeká ještě dlouhodobá léčba, několik týdnů bude mít v čelisti dráty, o jedno oko kvůli fatálnímu poranění přijde. I přes otřesné týrání je podle Jahelkové hodný. "První dny byl vykulený, ale je to strašně vděčný pes. Není vůbec agresivní, ale je trochu těkavý. Když něco šustne nebo bouchne, tak nadskočí a má tendence utíkat. Asi to v něm zanechalo následky. Ale naštěstí není psychika tolik zbouraná jako u jiných psů," doplnila Jahelková.

Děčínská radnice si podle náměstka primátorky Jiřího Anděla (ANO) cení toho, že v řadách její městské policie Němeček pracuje. "Nedělá jen povinnosti v rámci své pracovní doby, ale i když třeba jede domů ze služby tak se zastaví někde, kde tuší, že se může dít něco nekalého. I tím, že je výkonný sportovec má i autoritu," uvedl Anděl.

Němeček předal iniciály majitele psa policii, která případ vyšetřuje. Za týrání zvířete hrozí až tři roky vězení.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist