https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/demonstrace-klimatickych-aktivistu-zablokovala-centrum-curychu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Demonstrace klimatických aktivistů zablokovala centrum Curychu

5.10.2021 14:42 | CURYCH (ČTK)
Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) dnes v Curychu zablokovali ulice v centru města ve snaze donutit švýcarskou vládu k "náležitým krokům" v ochraně klimatu, informovala agentura Reuters. Zadrženo bylo 134 demonstrantů.
 

Více než 200 členů protestního hnutí krátce po poledni zablokovalo dopravu na několika místech centra Curychu, kde vyvěsili transparenty s nápisy: "Budeme tu i zítra" či "Homo Sapiens čelí vyhnutí".

"Toto není cvičení, toto je nouzová situace (...) Naše životy závisejí na tom, že se bude říkat pravda o klimatické katastrofě," uvedla skupina na svém webu. "Přestaneme, až vláda podnikne náležité kroky."

Policie sedící demonstranty jednoho po druhém odnášela a k večeru mohl být provoz v centru obnoven. Na 134 účastníků protestu bylo zadrženo, uvedla podle švýcarských médií místní policie.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RV

Richard Vacek

6.10.2021 06:25
Někdo by měl mladým klimatickým aktivistům vysvětlit, že právě kvůli boji za lepší klima se budou mít hůře než jejich rodiče.
Odpovědět
MJ

Marcela Jezberová

6.10.2021 09:38
Extinction Rebelion by si měli zvýšit povědomí o dění na planete Zemi. Druh Homo sapiens rozhodně nečelí hrozbě vyhynutí, naopak se velmi úspěšně množí. Množí se tak úspěšně, ze v oblastech, kde jeho množství převyšuje možnosti zdrojů potravy, se spouštějí samoregulační mechanismy spočívající ve zvýšení vnitrodruhové agresivity a vzájemnému vyvražďování příslušníků vlastního druhu. Tento druh také úspěšně migruje do teritorií s lepšími podmínkami k životu, kde dochází ke střetu s lokálními příslušníky druhu a při překročení únosné imigrace opět ke spuštění těch samých regulačních mechanismů. Homo sapiens rozhodně nevymírá a blokovat kvůli tomu dopravu je ukázka pitomosti.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist