https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/desitky-tisic-lidi-pochodovaly-v-bruselu-proti-oteplovani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Desítky tisíc lidí pochodovaly v Bruselu proti oteplování

2.12.2018 17:31 | BRUSEL (ČTK)
Desítky tisíc lidí se dnes zúčastnily protestního pochodu v Bruselu s požadavkem, aby belgická vláda respektovala své závazky v boji se změnami klimatu.
Desítky tisíc lidí se dnes zúčastnily protestního pochodu v Bruselu s požadavkem, aby belgická vláda respektovala své závazky v boji se změnami klimatu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Euronews
Desítky tisíc lidí se dnes zúčastnily protestního pochodu v Bruselu s požadavkem, aby belgická vláda respektovala své závazky v boji se změnami klimatu. Demonstrace se konala ve stejný den, kdy začala v Polsku světová konference o změnách klimatu COP24, napsala agentura Reuters.
 

Podle policie se dnešní manifestace zúčastnilo 65.000 lidí, mnoho z nich na kole. Demonstranti požadovali "ambiciózní" politiku v oblasti klimatu, která by omezila globální oteplování na 1,5 stupně Celsia, v souladu s cíli pařížské klimatické dohody z roku 2015. Organizátoři pochodu také vyzývali k většímu využití energie z obnovitelných zdrojů či rozšíření sítě cyklistických stezek.

Demonstrace v centru hlavního města Belgie se uskutečnila dva dny poté, co několik stovek lidí inspirovaných francouzským hnutím žluté vesty protestovalo blízko belgického parlamentu proti vysokým cenám pohonných hmot.

Již v sobotu protestovaly tisíce lidí v německých městech Berlín a Kolín s požadavkem, aby Německo upustilo od uhlí. Premiér nejlidnatější německé spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko Armin Laschet však dnes uvedl, že stanovení pevného termínu pro ukončení provozu uhelných elektráren by nyní bylo ukvapené.

Němečtí představitelé doufali, že představí plán odchodu země od uhlí na jednání v Katovicích. Odborná komise však nakonec odložila vydání doporučení na příští rok, uvedla agentura AP.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jan Šimůnek

3.12.2018 09:57
Bylo by zajímavé spočítat, kolik při tom vyrobili nadbytečného tepla :-)
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist