https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-domu-v-sumperku-vletlo-deset-netopyru-pomohli-hasici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do domu v Šumperku vlétlo deset netopýrů, pomohli hasiči

9.8.2017 13:42 | ŠUMPERK (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | HZS Olomouc
Pod náletem netopýrů se v noci na dnešek ocitl jeden z bytových domů v Šumperku. V jeho společných chodbách se schovalo zhruba deset netopýrů, kteří si za skrýš vybrali obrázky nebo hasicí přístroje. Obyvatelé domu je však objevili, netopýři totiž na sebe upozornili výkaly. Dnes ráno netopýry pochytali hasiči. Informovala o tom jejich mluvčí Vladimíra Hacsiková.
 

Hasiči do čtyřpodlažního bytového domu v Lidické ulici vyrazili po upozornění obyvatel domu před 08:00. "Hasiči po příjezdu zjistili, že v noci do domu vletělo asi deset netopýrů, kteří se ráno ve společných chodbách různě schovali. Nájemníci, kteří šli ráno do práce, zjistili, že chodba je plná výkalů. Pátrali, co se děje, a objevili netopýry," uvedla Hacsiková.

Hasiči čtyři netopýry chytili do pytlíků, přičemž jejich pískáním se probudili ostatní a začali létat po domě. Hasiči je pak vytlačili otevřenými okny a dveřmi ven.

Přečtěte si článek Netopýra v bytě se bát nemusíte

reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist