https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dobrovolnici-uklizeli-odpadky-po-turistech-na-snezce-a-v-okoli-pece-pod-snezkou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dobrovolníci uklízeli odpadky po turistech na Sněžce a v okolí Pece pod Sněžkou

4.10.2021 00:41 | PEC POD SNĚŽKOU (ČTK)
Sněžka je nejnavštěvovanější lokalitou v Krkonoších. V letních měsících na ni za pěkného počasí denně vystoupá 8000 až 9000 lidí.
Sněžka je nejnavštěvovanější lokalitou v Krkonoších. V letních měsících na ni za pěkného počasí denně vystoupá 8000 až 9000 lidí.
Kolem 80 dobrovolníků v sobotu uklízelo odpadky po turistech na nejvyšší české hoře Sněžce a v okolí města Pec pod Sněžkou. "Každý dostal dva pytle na odpad, které po naplnění nechal v takzvaných odpadových domečcích na různých místech Pece pod Sněžkou. V pondělí posbíraný odpad svezou technické služby," řekla ČTK organizátorka akce Michaela Boudová.
 

Tradiční úklid nazvaný Ukliďme Sněžku i pod Sněžkou se konal na závěr letní turistické sezony. Lidé vyrazili z Pece pod Sněžkou po turistických trasách. Mohli se také nechat zdarma vyvézt lanovkou na Sněžku do mezistanice na Růžové hoře. Až na vrchol lanovka kvůli silnému větru dnes nejezdila. Cestou z Růžové hory do Pece pod Sněžkou sbírali odpadky, nejčastěji šlo o různé plastové, skleněné a plechové odpady, papíry či nedopalky.

Letošní novinkou byl vláček, který sběrače dopoledne vyvezl ke Kolínské boudě, která leží na protilehlé straně k masivu Sněžky. Organizátoři úklidu tím chtěli sběrače nasměrovat i na jiná místa v Peci pod Sněžkou než jen na Sněžku.

Sněžka je nejnavštěvovanější lokalitou v Krkonoších. V letních měsících na ni za pěkného počasí denně vystoupá 8000 až 9000 lidí. K tomu je třeba připočíst limitovanou kapacitu kabinové lanové dráhy zhruba 2400 lidí denně.

Za týden v sobotu 9. října plánuje tradiční podzimní úklid Krkonoš Správa Krkonošského národního parku. Sraz dobrovolníků bude v 09:00 ve Špindlerově Mlýně.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

4.10.2021 09:08
Je to jako boj s větrnými mlýny. Ale nesmí se přestat. Moc si těch dobrovolníků vážím.
Odpovědět
ss

smějící se bestie

4.10.2021 10:36 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
zvednout vstupné na Sněžku
to pro začátek
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

4.10.2021 15:24 Reaguje na smějící se bestie
Ono je na Sněžku vstupné?
Odpovědět
ss

smějící se bestie

4.10.2021 15:26 Reaguje na Svatá Prostoto
tak konečně zavést
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

5.10.2021 11:10 Reaguje na smějící se bestie
A víte, že by mi to vůbec nevadilo?

Jenže je tu problém ... musela by se na tom ČR dohodnout s Polskem.
Což nehrozí.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist