https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dodavka-turbiny-pro-nord-stream-1-neodpovida-smlouve-tvrdi-manazer-gazpromu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dodávka turbíny pro Nord Stream 1 neodpovídá smlouvě, tvrdí manažer Gazpromu

1.8.2022 14:19 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Vuo / Wikimedia Commons
Dodávka turbíny pro plynovod Nord Stream 1 neodpovídá smlouvě, tvrdí náměstek šéfa ruské plynárenské společnosti Gazprom Vitalij Markelov. V televizním rozhovoru v pátek zesílil kritiku na adresu německé společnosti Siemens Energy. Problémy s turbínami používá Rusko jako argument při vysvětlování, proč od středy snížilo dodávky prostřednictvím plynovodu Nord Stream 1 na pouhých 20 procent kapacity potrubí. Nord Stream 1 je hlavní trasou pro přepravu ruského plynu do Evropské unie a Západ vnímá omezování těchto dodávek jako reakci Moskvy na protiruské sankce vyvolané ruskou invazí na Ukrajinu.
 

Rusko si opakovaně stěžovalo společnosti Siemens Energy na potíže s jinými turbínami, uvedl Markelov. "Opakovaně jsme se kvůli tomu obrátili na ruské zastoupení společnosti Siemens (Energy). Poslali jsme deset dopisů. Siemens (Energy) opravila maximálně čtvrtinu zjištěných chyb," řekl dále.

Evropská unie zpochybňuje tvrzení Ruska a Gazpromu, že za prudký pokles dodávek plynovodem mohou problémy s turbínami. "Tohle je mocenská hra," řekl mluvčí německé vlády ve středu na tiskové konferenci v Berlíně. Výpadek zvýšil riziko nedostatku plynu v Evropě letos v zimě.

Společnost Siemens Energy již dříve reagovala na kritiku od Gazpromu mimo jiné tvrzením, že je na ruské společnosti, aby podala celní dokumenty pro vrácení turbíny. Markelov uvedl, že turbína, která byla opravena v Kanadě, se stále nevrátila do Ruska. "Byla odeslána do Německa, nikoli do Ruska, a to bez souhlasu Gazpromu," řekl a dodal, že tím vzniklo riziko sankcí.

Gazprom také potřebuje poslat na opravu další turbíny z kompresorové stanice Portovaja, konstatoval Markelov. "Není jasné, zda údržba plynových turbín nebude spadat pod sankce," dodal.

Maximální přepravní kapacita Nord Streamu 1 je až 167 milionů metrů krychlových denně. Gazprom ale v polovině června snížil objem dodávek na 67 milionů metrů krychlových denně. Tehdy to zdůvodnil technickými problémy v souvislosti s kompresorovou turbínou, kterou partnerská německá společnost Siemens Energy poslala do Kanady na opravu a kvůli sankcím měla problémy s jejím vrácením.

Snížení dodávek na pětinu kapacity plynovodu způsobí, že země napojené na Nord Stream 1 nebudou schopny plnit své cíle při doplňování zásobníků plynu před zimou. Státy Evropské unie se proto v úterý dohodly na pravidlech omezení spotřeby plynu pro nadcházející topnou sezonu. Brusel opakovaně obvinil Moskvu, že se uchyluje k vydírání za pomoci energií. Nejistá situace s dodávkami přispívá k růstu cen zemního plynu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (84)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 15:31
Proč ze sebe dělají ti mašlonci pořád totální debily, když si z nich dělá celý svět jen čurinu? Proč nenapíšou rovnou:"Do Evropy pošleme kulový, protože chceme, aby zbankrotovla a servala se navzájem a my ji pak zmasakrujeme jak Ukrajinu". Stejně to všichni ví, tak co kličkujou??
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

1.8.2022 16:03 Reaguje na Pavel Hanzl
Protože když z technických důvodů utnout jedničku ... a zcela upřímně, já hovno vím jak to s tou turbínou je a vy taky ... tak budou mít dost silnou páku na Němce, aby kývli na dodávky dvojkou.

Zcela upřímně, v tomhle se projevuje vypatlanost EU a Německa ... buď ten plyn chci/potřebuji, a moc si nevybírám rouru, nebo ho nechci/nepotřebuji, a pak ho prostě neodebírám.
EU ze sebe dělá akorát blbce.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

1.8.2022 16:13 Reaguje na Svatá Prostoto
A vláda ČR ze svých občanů, jako že dostaneme LNG z Nizozemského terminálu :-)))
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 16:24 Reaguje na Jaroslav Studnička
Na co trúbo jede náš průmysl až doteď, i když z mužikistánu nešel ani kubík?
Posílal jsem to několikrát, jenže kobliha ....
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

1.8.2022 16:36 Reaguje na Pavel Hanzl
A jéje, trúba Hanzl se ozval :-).

https://www.idnes.cz/technet/veda/rozstrel-plyn-hlincik-vscht-lng-terminal-problemy.A220727_075825_veda_vov?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 18:55 Reaguje na Jaroslav Studnička
Dobrý, vy v tom zase vidíte nějaké hnidy a jiné pitomosti? Koupíme plyn v terminálu a přijde nám jiný z Německa. Kde je problém?
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

2.8.2022 11:25 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzle, problém je v komunikaci vlády, když politici se snaží být experty.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 19:33 Reaguje na Jaroslav Studnička
Jaký problém s komunikací? Vy pořád melete jako něco o čem, ale nikdy se z vás nedá vyrazit, co jste chtěl vlastně říct.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

2.8.2022 20:39 Reaguje na Pavel Hanzl
Nemám potřebu analfabetům několikrát opakovat, co ostatní bez problémů pochopí...

V prvním příspěvku v rámci tohoto vlákna jsem to jasně uvedl.
Vláda prezentuje to, že ten samý plyn dodaný přes nasmlouvaný terminál v Nizozemsku bude dodán do ČR.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 15:04 Reaguje na Jaroslav Studnička
Muheheheh vy jste horší, než Novák. Dal jsem si do špórkasy pětibábu a když jsem si ji šel vyzvednout, ti darebáci mi dali úplně jinou bankovku!!
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

3.8.2022 15:52 Reaguje na Pavel Hanzl
Ne, ta analogie je jiná. Uložíte si v pobočce v Horní půl míče a když přijdete do pobočky v Dolní si ten svůj půlmíč vybrat, tak budete mít smolíka, protože bába za šaltrem tolik v kase nemá (proto se taky výběry vyšších částek nahlašují dopředu).

Takže abychom s někým mohli vyměnit NÁŠ plyn v Holandsku za jeho plyn někde, kam vedou od nás roury, tak on ten plyn na ten čenč musí v těch rourách mít. A když ne, tak jsme v pytli a klepem kosu.

Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 21:40 Reaguje na Svatá Prostoto
Vy jste ruský vohnout a myslíte si, že se každý normální Evropský obchodník chová jako Rus. Nechová.
Proto Evropa má 10x větší ekonoický výkon aniž by měla nějaké fosilní energie. Rus má vše, jenže je debil a závidí i Kuvajtu.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

3.8.2022 17:40 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzle, vzhledem k tomu, jak dlouho jste nedokázal pochopit analogii s norským plynem v minulosti a dělal jste tu z toho kauzy století...

Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 21:43 Reaguje na Jaroslav Studnička
Netuším, co je analogie s norským plynem. Norsko těží a dodává do Evropy bambilión kubík plynu (možná 20 - 30% celé spotřeby) a to je celý.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

3.8.2022 22:53 Reaguje na Pavel Hanzl
Tak to nikoho nepřekvapí, že opět netušíte, navíc ta skleróza.
Operátor trolla Hanzla by neměl každý den resetovat software.

Odpovědět
sv

3.8.2022 07:35 Reaguje na Jaroslav Studnička
Problém je když se expertem snaží být studnička a při tom je brouk pytlík.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

3.8.2022 17:41 Reaguje na
Skvěle jste odborně obohatil zdejší diskuzi, tak jako vždycky...
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 21:45 Reaguje na
Brouk Pytlík byl přímo inteligent, protože vždy pochopil psaný text. To Studnička nedává.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

3.8.2022 22:56 Reaguje na Pavel Hanzl
Hodnocení od někoho kdo ani ve vlastním vloženým linku nedokáže přečíst, že daná firma nemá nic společného s plynem, to dokáže jen analfabet Hanzl :-))))

Hanzle, na vaši hloupost nikdo nemá, jste jednička!
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 16:22 Reaguje na Svatá Prostoto
NS1 je osazený šesti turbínami a jede na tři i v zimě, ty ostaní jsou záložní. Je to celé servisované Siemensem, takže je to v cajku jako vše, co servisuje Siemens.
Kdyby chtěl plyn poslat, pošle ho Jamalem, který je plně funkční, ale odstavený.
Takže je to celý jen kremelská lež, jak dycky.
Německo plyn potřebuje a rouru si nevybírá, ale ví, že Putin jej poslat nechce, tak shání po celém světě náhradu. I pro nás. A to prostě trvá, nové smlouvy nabíhají postupně, terminály taky ještě nejedou.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

1.8.2022 16:26 Reaguje na Pavel Hanzl
Pokud si Německo rouru nevybírá, tak zprovoznění NS nic nestojí v cestě, ne:-)?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 17:08 Reaguje na Svatá Prostoto
Asi stojí. Navíc je to celé úplná blbost a kapric od Putina. NS2 nikdy v provozu nebyl a plynu bylo v Evropě dost. A letos dodávají snad jen 30% co je nasmlouvané, tak bych to vzal bičem....
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

2.8.2022 12:10 Reaguje na Pavel Hanzl
Asi stojí? Tak to vám ve vašem věku přeju, ale pokud je řeč o NS2, tak dejte do placu v čem by tedy měl být problém v jeho spuštění. Technicky totiž není v ničem.

Oni toho nasmlouvaného dodávajíc docela dost, problém je v tom, že nasmlouvaného toho nikdo moc neměl a jelo se na krátkodobé kontrakty. A je jasné, že si Rusko s chutí přisadí, když může.

Hmmm, jenže nikdo tak velkej bič nemá ... vo tom to je. Jako bohužel, ale prostě ne.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 19:44 Reaguje na Svatá Prostoto
NS2 pusťte z hlavy, kdyby Putin chtěl poslat do Evropy plyn, tak by ho poslal jinou rúrou. NS2 nebyl v provozu nikdy a plynu bylo dost.
Zkuste se ale zamyslet PROČ se chová jak hovado, když je mu jasný, že už ztratil kompletně evropský trh. Do Číny jde desetina, co do Evropy a za silně podřadné peníze, jinam truby nevedou.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

3.8.2022 15:56 Reaguje na Pavel Hanzl
Chová se tak proto, aby nás vydusil ... a my mu těma blbejma nápadama na sankce, které nelze realizovat, jen nahráváme.
Plus tím dělá na trhu bordel a ceny jdou nahoru, což se mu kua hodí.

Ztráta evropského trhu ho až tak moc netrápí, on s ní počítá a věří, že to na nějakou dobu ustojí a během ní dokáže valnou část dodávek přesměrovat do Asie.
My úplně stejně doufáme, že během té doby dokážeme sehnat plyn jinde a vybudovat potřebnou infrastrukturu pro jeho dodávky v rámci EU.

Kua, dyť je to jasný jak slabikář!!!
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 22:02 Reaguje na Svatá Prostoto
Kua super! Prostatik pochopil prví větu! "Mužik nás chce vydusit!!!"
Ci wogo, to je objev, já snad dám na modlení!!
Všechny kecy kolem jsou zcela o ničem, základen je, že Rus chce Evropu vydusit!!
Pokud to pochopil i truba Prostatik, jde to správným směrem!!
Otázka proč to dělá, je zcela mimo možnosti místních diskutujících, ví to asi jen pan Eliáš.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

1.8.2022 16:27 Reaguje na Pavel Hanzl
Vy jste jak ta nesmrtelná hláška z filmu Pelíšky :-))).

Jinak jedna technická, objednal si někdo přepravní kapacitu plynovodem Jamal? Nejdříve musí být poptávka.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 17:10 Reaguje na Jaroslav Studnička
To si musí poptat Gazprom. Ale on nechce, a nechce. Mezinárodní arbitráž za neplnění smluv ho nezajímá.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

1.8.2022 18:31 Reaguje na Pavel Hanzl
Gazprom není poptávající.
Pokud si poptávající neobjednal kapacitu přes Jamal, Gazprom tímto plynovodem žádný plyn nebude nikam posílat.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 21:36 Reaguje na Jaroslav Studnička
Když Gazprom chce dodat někam plyn, rezervuje si místo v ruře. Já vím, ani kachňála....
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

1.8.2022 22:57 Reaguje na Pavel Hanzl
Že vás to baví dělat ze sebe troubu psaním takových hloupostí?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 06:27 Reaguje na Jaroslav Studnička
"Agentura Reuters uvedla, že Gazprom si v aukci nezarezervoval na čtvrté čtvrtletí letošního roku žádnou dodatečnou kapacitu pro tranzit ruského plynu..." v člínku dnes nahoře.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

2.8.2022 08:28 Reaguje na Pavel Hanzl
Ufff, Hanzle, vy v tom máte zase zmatek.
Pokud Gazprom jakožto dodavatel plynu z Ruska a provozovatel plynovodů má dodat nějaký plyn, musí nejprve vzniknout poptávka od nějakého zákazníka z EU.
O tom je celá diskuze, jestli si někdo ze zákazníků z EU objednal kapacitu plynu přes plynovod Jamal.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 08:39 Reaguje na Jaroslav Studnička
Nejen poptávka, ale stále jsou platné smlouvy. Tak proč je neplní??
Zákazníci si vše samozřejmě objednali úplně stejně, jako už desetiletí předtím.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

2.8.2022 09:50 Reaguje na Pavel Hanzl
Dojmologii si strčte za klobouk...
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 10:46 Reaguje na Jaroslav Studnička
Proč mužik neplní smlouvy a vymýšlí si "vyšší moc" a podobné cypoviny?
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

2.8.2022 11:26 Reaguje na Pavel Hanzl
Trollování si také strčte za klobouk.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

2.8.2022 12:13 Reaguje na Pavel Hanzl
Které smlouvy? A mám na mysli ty reálně uzavřené a platné, ne ty, o kterých se vám v noci zdálo.

Jedna věc je ta, že jsou Rusové kurvy ... kdy ostatně nebyli a mám na mysli jejich zahraniční politiku, ne lidi ... druhá pak argumentovat nějakými pocity, domněnkami a podobně, bez schopnosti je prokázat. Tím totiž neškodíte Rusku, jen ze sebe děláte vola.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 19:45 Reaguje na Svatá Prostoto
Ty reálné platné, které neplní a vymlouvá se na "vyšší moc".
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

3.8.2022 15:58 Reaguje na Pavel Hanzl
No vidíte ... vymlouvá se ... a vo tom to je.

Cywe, je válka, je jasné, že každý zkouší co se dá, haluz na haluz.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 22:05 Reaguje na Svatá Prostoto
Vy jste fakt už pochopil, že jsme ve válce? Tolik sexu naráz??
Jen pochopit, kdo s kým válčí je už silne vysoký level, že? To je už mimo možnasti vaší koblihy.
Odpovědět
sv

3.8.2022 07:33 Reaguje na Svatá Prostoto
Všichni krom místních volksrusáků především dobře vědí, že rusáci lžou kudy vraždí. Vzhledem k tomu, že ty turbíny na ns1 jsou 4 (slovy čtyři) je snad i úplným vemenům jasné, že jde jen a pouze o rusácké vydírání díl 1256.
Odpovědět
kk

karel krasensky

1.8.2022 16:11
Už si konečně uvědomte,že co bud nebo nebude s metanem se opravdu v Bohmen und Mahren rozhodovat nebude.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

1.8.2022 16:44
Nord Stream I by asi mohl běžet více, ale někomu se asi nechce. Jestli za tím stojí Rusko anebo druhá strana nemůžeme vědět, protože nikdo na stůl karty nepoložil.
Osobně si myslím, že Západ dal záminku a Rusové se jí s radostí chopili.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 17:14 Reaguje na Miroslav Vinkler
Můžeme vědět a víme to. A víte to i vy, ale máte povinnost k páté koloně....
Odpovědět
sv

3.8.2022 07:37 Reaguje na Miroslav Vinkler
Neví to jen a pouze ti, kterým vnímání blokuje puťkův svěrač.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 17:12
"Ruský plynárenský gigant Gazprom loni nesplnil svůj vlastní, konzervativní cíl pro vývoz plynu do Evropy a Turecka. Vyplývá to z výpočtu agentury Bloomberg, které vycházejí z údajů od firmy. Snížený tok plynu přispěl k nejhorší krizi v dodávkách energie na evropském kontinentě za poslední desetiletí."
https://oenergetice.cz/plynarenstvi/bloomberg-gazprom-vyvezl-do-eu-a-turecka-mene-plynu-nez-se-zavazal

Všimněte si data: 3.1.2022, tj. dávno před válkou i před sankcema. Otázka PROČ se Gazprom tak znemožnil natrvalo je už mimo možnosti....
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

1.8.2022 18:42 Reaguje na Pavel Hanzl
Zase jste mimo, Gazprom smluvní závazky plnil bez výhrad. A jestli navíc víc nenabízí na slavnou burzu ,tak mu to asi stačí.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 18:48 Reaguje na Miroslav Vinkler
Obraťte se s důvěrou na autora článku. Každý kubík plynu sem jde na základě smlouvy a letos přišla sotva třetina než normálně, tak je jasné, že smlouvy neplní.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

1.8.2022 19:32 Reaguje na Pavel Hanzl
"Gazprom loni nesplnil svůj vlastní, konzervativní cíl pro vývoz plynu do Evropy a Turecka."

Musíte si přečíst , co sám napíšete. Vlastní cíl nerovná se smlouva, Herr Hanzl.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 21:25 Reaguje na Miroslav Vinkler
Každý kubík jde na základě smlouvy. Tak proč nejde? Že by nebyly smlouvy? Není v Rusku papír?? Možná ne toaleťák a soudruzi používají ty smlouvy...
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

2.8.2022 12:16 Reaguje na Pavel Hanzl
"Tak proč nejde? Že by nebyly smlouvy?" ...

no vidíte, že jste na to přišel:-))) ... ten zbytek je už takový u vás klasický, ale berme to za takovou první vlaštovičku:-)))
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 12:42 Reaguje na Svatá Prostoto
A japato? Proč nebyly? Evropa je nepodepsala muhehehhehheeee protože chce jít do bankrotu, že? Vy jste byl vždycky.... dosaďte si sám.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

2.8.2022 12:47 Reaguje na Pavel Hanzl
Sakra, tady byl nějakej takovej chytrej, co furt psal jak z Ruska ani kubík plynu, ani barel ropy, bo se bez obojího obejdeme a Rusko se zhroutí ... kua, jak von se jmenoval ... z Brna byl ... už to mám, nějakej Hanzl:-))).

Smlouvy nejsou z řady příčin, na obou stranách, a že se Rusko snaží dělat vlny je jen jedna z nich.

Ne že by lopata Hanzl byl schopen přijít na nějaké další, ale co já s tím?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 12:54 Reaguje na Svatá Prostoto
Obejdeme se, nebojte. Ale musíme vydržet tuhle zimu a hlavně nepolevit v sankcích.
Bohužel, velká síla hlupáků a vohnoutů, která dnes nemá co do čeho kecat, by se mohla dostat k moci a to by byla naprostá katastrofa a konec ČR jako státu.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

2.8.2022 14:26 Reaguje na Pavel Hanzl
Jako že by jsme zase byly byli protektorát Říše, jo:-)?

Tak obejdeme, nebo musíme vydržet? Máte v tom nějak zmatek.
A až vám po sezóně přijde vyúčtování za plyn, tak jsem zvědav, co obejdete ... požná tak ulici s kloboukem:-)))
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 16:55 Reaguje na Svatá Prostoto
Kdepak Ríše, to byla ještě pohodička, ale řiť Ruska!! To je síla!! Srovnejte kolik Hitler tu vypálil dědin a s povraždil civilistů? Za 5 let? A kolik ta zrůda na Ukrajině za 5 měsíců!!!
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

3.8.2022 16:01 Reaguje na Pavel Hanzl
Jestli myslíte Říši za II. sv. v., tak si ty kecy o pohodičce nechte pro sebe, protože jinak vám v reálu dá někdo přes tu vaši nevymáchanou držku. Právem. Já bych byl první ... fakt nechodím na hřbitov aby mi nějaký idiot z Brna vyprávěl, jak byla okupace paráda.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 22:11 Reaguje na Svatá Prostoto
Okupace byla prasárna, jenže vy nevíte ani ťok, co by byla okupace Ruská!! To je ta německá byla u nás kutečně pohodička, zeptejte se Poláků, Baltiků, Ukrajinců a prostě všech, kteží tu ruskou zažili!!
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

3.8.2022 16:02 Reaguje na Pavel Hanzl
"Podle posledních bádání historiků Vojenského ústředního archívu v Praze činí počet obětí německého nacismu zhruba 343 tisíc osob.[3] Do tohoto počtu však nejsou zahrnuti lidé, kteří zemřeli po druhé světové válce na následky týrání, perzekucí, věznění v koncentračních táborech a věznicích, totálního nasazení apod." ... https://cs.wikipedia.org/wiki/Ob%C4%9Bti_nacistick%C3%A9ho_N%C4%9Bmecka_v_%C4%8Ceskoslovensku

Kreténe.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 22:16 Reaguje na Svatá Prostoto
Moc hezký. Hitler byl gauner, ale na Stalina neměl ani omylem. Stalinovy čistky odskálo možná 30 MILIÓNŮ občanů, jen na Ukkrajině hladomor zabil 6 mil. lidí".
Velmi doporučuji Timothy Snyder - Krvavé země, neb Evropa mezi Stalinem a Hitlerem.
Já vím, truba a vohnout nic číst nebude....
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 16:56 Reaguje na Svatá Prostoto
Já to sleduji delší dobu, vy máte problém pochopit úplně triviálnítex.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 12:47 Reaguje na Svatá Prostoto
Kšeftaři s plynem uzavírají smlouvy s dodavateli a distribuují ho dále k odběratelům. Dělají to desítky let a jsou na tom existenčně závislí.
A zrazu plesk!!
V roce 2021 se domluvili na kolektivní sebevraždě a zádné smlouvy s Gazpromem nauzavřeli!!! Proč? čort znajet.
Takže Puťka kohouty oprávněně zavřel a ti stejní kšeftaři zoufale sháněli plyn po celém světě, až jim Amíci dodali LNG.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

2.8.2022 14:34 Reaguje na Pavel Hanzl
Bože můj, už zase ... při těchto cenách se všichni snaží kupovat jak to nejméně jde, plus takové ty srandy jako platby v rublech, sankce na ruské banky a nejistota, zda to, co si objednám mi taky dojde.

Trh je v absolutním chaosu a tohle je výsledek. Nikdo netvrdí, že na tom Rusko nemá značný podíl, ale omezování dodávek ze strany Ruska jer jen jedním z důvodů. Plus je potřeba brát v úvahu, že omezené dodávky z Ruska jsou reakcí na sankce, které na něj země EU uvalily. My děláme pakárnu Rusku jak jen umíme, ono dělá úplně to samé naopak. Akce reakce.

A samozřejmě, iniciátorem této situace je primárně Rusko, které mělo zůstat doma, ale jinak je to prostě vzájemné zkoušení co kdo vydrží. Že vy z toho furt máte hysterické záchvaty na tom nic nemění.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 17:00 Reaguje na Svatá Prostoto
Snížený tok plynu přispěl k nejhorší krizi v dodávkách energie na evropském kontinentě za poslední desetiletí."
Všimněte si data: 3.1.2022, tj. dávno před válkou i před sankcema.
Samozřejmě otázku, PROČ nás Putin tak vydusil ještě před válkou, tu řešit nebudu.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

3.8.2022 16:04 Reaguje na Pavel Hanzl
A proč třeba Německo nemělo zajištěné dodávky a přepravní kapacity i pro plyn od jiných dodavatelů?

Vy jste se tak blbej už narodil, nebo to až věkem?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

3.8.2022 22:20 Reaguje na Svatá Prostoto
Samozřejmě to mělo zajištěné úplně stejně, jak roky před tím.
Zkuste vymudrovat nějaký důvod, proč by nemělo mít.
Odpovědět
sv

3.8.2022 07:38 Reaguje na Miroslav Vinkler
A to sis vycucal z kterýho prstu.
Odpovědět
MM

Milan Milan

1.8.2022 20:26
Já tomu vídím tak, že z EU se stal po všech těch balíčcích sankcí a silných prohlášeních o nepotřebnosti ruského plynu a dokonce výhledově i ropy, prostě pro rusi neprespektivní obchodní partner. Stará zkušenost praví "když něco chceš udělat, tak o tom nemluv a udělej to a když to nechceš udělat,tak o tom nemluv". No a naši "lídři" ti kecají a kecají, předhánějí se v siláctví a rus zatím potichu a v klídku utahuje evropské trubky...
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

1.8.2022 21:00 Reaguje na Milan Milan
Vystihl jste to velmi přesně. Pokud EU deklaruje záměr odstřihnout
se od plynu, ropy a uhlí z Ruska, tak Rus neotvírá nová ložiska
a ty stávající utlumuje. On má pro sebe energií na zimu dost a
"chytré" EU to dá vyžrat už do podzimu. Nechceš do budoucna? Jsem
pro vás nepřítel, tak to zavřu a starejte se! EU už se vytrestalo
samo díky spekulacím s cenami na burzách a stupňováním sankcí.
Bez levných energií ztratí nejenom konkurenceschopnost, ale
dostane se do krize obřích rozměrů. Rus a Čína tomu budou
pobaveně přihlížet, jak EU chytračila, až dochytračila.
Dnes zase zdražuje elektřina, podnikatelé už mluví o poklesu
poptávky a chystají propouštění. Kombinace ztráty příjmů a
inflace spolu s platební neschopností za energie změní názor
i dosavadních zdejších mudrlantů na správnost politiky EU.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 21:32 Reaguje na Břetislav Machaček
Evropa udělala skutečně fatálná chybu. Uvěřila gaunerovi, že ji nepodrazí. Zláště ČR, závislá na Ruském plynu stoprocentně. Nechtěl bych slyšet, jak ječíte vy a ostatní ropáci, že kupujeme plyn dražší o 6 eur od Američana, když je levnější od Rusa!! To byste se podělali do gatí všichni!! Tak ho máte dražší o 150 eur, šuldové.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

2.8.2022 10:10 Reaguje na Pavel Hanzl
Gauneři jsou, ale jsou to USA. Jenže vám to nikdy nedojde a pouze slepě věříte všemu, co vám naše media podsunou.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 10:44 Reaguje na pavel peregrin
Fakt? Takže zlý Američan nám zavřeli kohouty s plynem a hodný Rusák nám už na podzim dotlačil přes Atlantik gigakubíky LNG. Voni to mají úplně stejně, jak v Kremlu, že? Naopak.
Odpovědět
JH

JH

2.8.2022 11:02 Reaguje na pavel peregrin
Věřit, že USA jsou gauneři a těm hodným Rusům neustále škodí, to může snad jen trouba někde ze Sibiře, který má 1 program v televizi jako jediný zdroj informací. U toho se to dá pochopit i když ne omluvit. V Čechách, kde má každý internet až do postele, je to projev ignorance. A naše média mají svoje mouchy, ale slepě jim nevěřit je mnohem větší blbost než jim slepě věřit.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 12:39 Reaguje na JH
Tohle tu cpou do halv ruští demgogové, dnes jsou lži naprosto průhledný. Mají už vše naopak. Podvedený a okradený je viník, gauner je dobračisko. Rusi osvobozují Ukrajince před jejich zlým režimem, hlavně chrání civilisty.
Kohouty s plynem do Evropy zavřel grýndýl a hloupí Němci, kteří se na tom ještě balíkují.
A celé to způsobili Američani, protože na tom vydělávají.
Jedinému tam nerozumím. Proč ji dělá Putin užitečného idiota.
Odpovědět
JH

JH

2.8.2022 15:29 Reaguje na Pavel Hanzl
Tihle zastánci Ruska by měli mít nárok na jednosměrnou jízdenku do Moskvy, když je to tady tak strašné. Ale obávám se, že tyhle chytráky by ani v Rusku nechtěli. Nicméně v jedné věci mají do jisté míry pravdu, že za zavření kohoutů můžou Němci, kteří úplně nepochopili, že Rusové nejsou naši kamarádi a vyrobili tím závislost na jejich plynu. Za což ale asi taky můžou nastrčení ruští demagogové.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

2.8.2022 16:04 Reaguje na JH
Což by znamenalo, že Němci jsou ještě větší troubové, než ti Rusové:-))).

Jinak s tím co píšete v zásadě souhlas.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 17:02 Reaguje na JH
Němci udělali jen jednu chybu. Věřili té zrůdě, že je nepodrazí.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 21:27 Reaguje na Milan Milan
Žádný kšeft, natož s plynem, se nadělá na základě keců politiků, ale na smlouvách a fakturách. Takže je to pitomost.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

1.8.2022 21:34 Reaguje na Milan Milan
Nahoře máte článek, který vám to vysvětluje jasně a je z 3.1.2022 tj. dávno před sankcema. To už Putler vydíral.
Odpovědět
RJ

Robert Jirman

2.8.2022 09:59
proč s tim ten botoxovej skrček dělá takovou vědu? prostě ať napíše, že nám nic nedodá, stejně to všichni ví.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

2.8.2022 10:13 Reaguje na Robert Jirman
Putin naprosto racionálně reaguje na politiku USA. Nic jiného v tom nehledejte.To, že na to doplatíme i my, je pak druhá věc.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 10:45 Reaguje na pavel peregrin
Jakou politiku USA máte na mysli? Napište konkrétně.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

2.8.2022 19:50 Reaguje na pavel peregrin
Všichni tutani kdákají pořád obecné kdáky o "politice USA" a NIKDY!! žádný z nich nic konkrétního nenapíše. Proč? protože nic neví, nic takovýho neexistuje.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist