https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dokument-mapujici-prazskou-zelen-vyjde-na-3-12-milionu-kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dokument mapující pražskou zeleň vyjde na 3,12 milionu korun

4.1.2021 15:21 | PRAHA (ČTK)
Vybraná firma upraví dokument tak, aby obsahoval nejaktuálnější informace o stromech. Maximální počet zpracovaných položek, tedy stromů, nepřesáhne podle dokumentu 65 000 kusů.
Vybraná firma upraví dokument tak, aby obsahoval nejaktuálnější informace o stromech. Maximální počet zpracovaných položek, tedy stromů, nepřesáhne podle dokumentu 65 000 kusů.
Pražská Technická správa komunikací (TSK) nechá zaktualizovat dokument, který mapuje zeleň ve městě. Takzvaný pasport zeleně vyjde na 3,12 milionu korun a uskuteční se v následujících několika letech. Vyplývá to z dokumentu zveřejněném ve věstníku veřejných zakázek. Dokument pro TSK zpracuje společnost Safe Trees.
 

Soupis zeleně obsahuje konkrétní informace o jednotlivých stromech. Vybraná firma upraví dokument tak, aby obsahoval nejaktuálnější informace o stromech, kdy zároveň aktualizuje evidenci grafických a textových informací. Součástí bude tabulka s počty stromů v jednotlivých městských částech. Maximální počet zpracovaných položek, tedy stromů, nepřesáhne podle dokumentu 65 000 kusů.

TSK má na starosti stromořadí v pražských ulicích a kromě výsadby se stará také o zálivku stromů, výchovné řezy či úpravy rabátek. Loni na podzim například vysázela chybějící stromy ve více než dvou desítkách ulic v Praze 2, kde bylo vysazeno 32 stromů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

4.1.2021 16:40
Za jeden strom 48 Kč!? A k čemu to je když na druhý den zastará?
Odpovědět
ig

4.1.2021 23:24 Reaguje na Vladimír Hošek
Jak to myslíte, k čemu to je? Já bych se takhle určitě neptal, kdybych tu zakázku na počítání stromů dostal já :D :D :D
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

5.1.2021 11:00 Reaguje na
Pro oba: pokud tomu nerozumíte, tak se zdržte přiblblých komentářů, ta pasportizace se dělá proto, aby někomu nějaký strom nepadl na hlavu. Mimochodem výstupy fy. Safetrees jsou velmi profesionální a významně usnadňují plánování zásahů jednotlivým odborům zabývajícím se údržbou zeleně na řadu let dopředu.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist