https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dva-britsti-turiste-uneseni-v-kongu-jsou-na-svobode
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Dva britští turisté unesení v Kongu jsou na svobodě

14.5.2018 04:49 (ČTK)
Vozidlo s turisty bylo přepadeno severně od města Goma v národním parku Virunga v oblasti známé výskytem horských goril. Dva britští turisté a jejich řidič byli v pátek uneseni a jeden pracovník parku zabit. / Na snímku gorila horská v národním parku Virunga
Vozidlo s turisty bylo přepadeno severně od města Goma v národním parku Virunga v oblasti známé výskytem horských goril. Dva britští turisté a jejich řidič byli v pátek uneseni a jeden pracovník parku zabit. / Na snímku gorila horská v národním parku Virunga
Foto | Innocent Mburanumwe / Wikimedia Commons
Dva britští turisté unesení v pátek v národním parku Virunga na východě Konga jsou na svobodě. Oznámil to včera britský ministr zahraničí Boris Johnson.
 

"Jsem šťastný, že mohu oznámit, že dva britští občané držení v zajetí v Demokratické republice Kongo byli osvobozeni," uvedl ministr v prohlášení, ze kterého citovala agentura Reuters. Konžským úřadům poděkoval za pomoc. Další podrobnosti neoznámil.

Vozidlo s turisty bylo přepadeno severně od města Goma v národním parku Virunga v oblasti známé výskytem horských goril. Dva britští turisté a jejich řidič byli v pátek uneseni a jeden pracovník parku zabit. "Naše vozidlo se stalo terčem útoku. Tři osoby byly uneseny, mezi nimi dva turisté," sdělil v pátek ředitel parku Emmanuel de Mérode. Podle místních médií útok nepřežila správkyně parku, která měla na starosti bezpečnost skupiny.

Zpravodajský server BBC uvedl, že v oblasti národního parku Virunga mezi sebou o území a nerostné bohatství bojují ozbrojené skupiny. V dubnu tam bylo zabito pět správců parku společně s jejich řidičem.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist