https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/eib-da-uver-70-mil-eur-na-plynovod-mezi-slovenskem-a-polskem
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

EIB dá úvěr 70 milionů eur na plynovod mezi Slovenskem a Polskem

24.1.2018 12:36 | BRATISLAVA (ČTK)
Za větší nezávislost. Ilustrační snímek
Za větší nezávislost. Ilustrační snímek
Evropská investiční banka poskytne úvěr ve výši 70 milionů eur (1,78 miliardy korun) slovenskému přepravci zemního plynu Eustream na výstavbu plynovodního propojení s Polskem. Viceprezident EIB Vazil Hudák po dnešním podpisu smlouvy uvedl, že projekt přispěje k energetické nezávislosti Slovenska a celé střední Evropy.
 

Eustream a jeho polský partner Gaz-System plánují vybudovat zhruba 165 kilometrů dlouhý plynovod, z toho 106 kilometrů potrubí bude na slovenské straně. Loni v prosinci obě firmy získaly na realizaci projektu od EU subvenci v hodnotě 107,7 milionu eur (2,74 miliardy korun).

Zahájení stavebních prací na polsko-slovenském plynovodu je naplánováno na letošní rok, dokončení stavby se očekává v roce 2021.

Eustream, ve kterém má manažerskou kontrolu a menšinový podíl česká skupina Energetický a průmyslový holding, v současnosti zejména zajišťuje tranzit ruského plynu přes Slovensko dále do západní Evropy. Dříve také zahájil zpětné dodávky komodity na Ukrajinu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

GS

Garcia Sacramento

16.3.2018 17:44
Potřebujete naléhavé peníze? Můžeme pomoci! Máte problémy nebo máte problémy? Tímto způsobem vám dáváme příležitost rozvíjet nový vývoj. Jako bohatá osoba cítím povinnost pomáhat lidem, kteří se jim snaží dát šanci. Každý si zaslouží druhou šanci, a protože vláda selže, budou muset pocházet od ostatních. Žádná částka není příliš pro nás a splatnost, kterou určíme vzájemnou dohodou. Žádné překvapení, žádné další náklady, ale pouze dohodnuté částky a nic jiného. Nečekejte a nezapomeňte na tento příspěvek. Zadejte částku, kterou chcete požádat, a my vás budeme kontaktovat se všemi možnostmi. kontaktujte nás dnes na garciajsacramento@gmail.com Potřebujete naléhavé peníze? Můžeme pomoci!
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist