https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologicti-aktiviste-odlozili-protest-na-letisti-heathrow
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologičtí aktivisté odložili protest na letišti Heathrow

17.6.2019 00:19 (ČTK)
Skupina ekologických aktivistů odložila plán s pomocí dronů zablokovat provoz na londýnském letišti Heathrow. / Ilustrační foto
Skupina ekologických aktivistů odložila plán s pomocí dronů zablokovat provoz na londýnském letišti Heathrow. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Skupina ekologických aktivistů odložila plán s pomocí dronů zablokovat provoz na londýnském letišti Heathrow. Vypracovala novou taktiku, aby zmírnila obavy veřejnosti o bezpečnost. Akci, k níž se chystali v úterý 18. června, chtějí provést až po skončení léta, napsala agentura Reuters.
 

Skupina Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí) minulý měsíc oznámila, že v červnu a červenci bude čas od času paralyzovat provoz Heathrow, jež je nejvytíženějším letištěm v Evropě, aby upozornili na škody, které by plánovaná třetí ranvej způsobila klimatu planety.

Britská vláda aktivisty varovala, že takové akce se střetnou s "plnou silou zákona, využití dronů k úmyslnému ohrožení bezpečnosti lidí na sebe nese až doživotní trest", a letiště Heathrow uvedlo, že použití dronů by bylo bezohledné a mohlo by ohrozit životy.

Nyní aktivisté oznámili, že připravili novou taktiku a rozhodli se akci v období letních měsíců neprovádět, aby nenarušili plány turistů.

Skupina, která požaduje rychlejší akci proti klimatickým změnám, uvedla, že nevypustí drony do letových drah a že akci oznámí dva měsíce předem, aby cestující mohli změnit své plány.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (5)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VK

Václav Kain

17.6.2019 07:23
Tady jsou nějaké diskuse s těmi vygumovanými debily naprostou ztrátou času.Jediné co na ně platí je se nebát a naložit jim že by po vlastních hnátách neodlezli.
Odpovědět

Jan Šimůnek

17.6.2019 08:19
Obnovit pořádek střelbou, bez ohledu na počet zastřelených zločinců.
Odpovědět
ZU

Zbynek Ulcak

17.6.2019 10:56 Reaguje na Jan Šimůnek
"... poslušně hlásím, že sám na sobě občas pozoruji známky, že jsem, jak se říká, slabomyslnej. To zvláště takhle kvečeru..."
Odpovědět

Jan Šimůnek

17.6.2019 13:07 Reaguje na Zbynek Ulcak
Stát má smysl pouze tehdy, jestliže dokáže vynutit dodržování zákonů. Třeba i střelbou do živého. Jinak se rozloží, jako se rozložila např. Výmarská republika (a s důsledky z dějepisu vcelku známými).
Odpovědět
MJ

Martin Ježek

17.6.2019 16:32
Žádní ekologičtí aktivisté neexistují, existují pouze ekologové a enviromentální aktivisté, na tomhle webu bych opravdu nečekal,že zde neznají kategorický rozdíl v těchto základních pojmech.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist