https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ekologicti-aktiviste-ve-francii-poskodili-cementarnu-natolik-ze-je-mimo-provoz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ekologičtí aktivisté ve Francii poškodili cementárnu natolik, že je mimo provoz

12.12.2022 00:58 | Bouc-Bel-Air (Francie) (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zhruba 200 ekologických aktivistů proniklo v sobotu večer do cementárny firmy Lafarge v obci Bouc-Bel-Air na jihu Francie. Poškodili tam kabeláž, výrobky a rozbili skla v kancelářích. Továrna podle nich produkuje škodlivé emise. Cementárna musela kvůli způsobeným škodám pozastavit provoz, uvedla stanice BFM TV.
 

Aktivisté odění do bílých plášťů podpálili stroje v areálu podniku. "Pece, které jsme zničili, byly dlouho poháněny průmyslovým odpadem a pneumatikami," uvedli v prohlášení aktivisté. "Atmosférické znečištění je značné a bylo nesčetněkrát odsouzeno. Přesto místní komíny dál vypouštějí jed," dodali.

Cementárna může kvůli vandalismu zůstat mimo provoz i několik týdnů, uvedl místní starosta Richard Mallié. Případ už prošetřuje policie. Firma Lafarge se zatím k případu nechce vyjádřit, uvedl její mluvčí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ig

12.12.2022 07:27
Předpokládám, že to byli ti samí aktivisté, kteří fňukají, že mladí nemají kde bydlet a že by se pro ně měly postavit nové byty.
Odpovědět
ML

Milan Lastovka

12.12.2022 08:31
Proč neustále nazýváte EKOTEROSISTY slovem AKTIVISTA?
Odpovědět
JO

Jarka O.

12.12.2022 10:01
Jsou to zločinci a taky blázni. Jestli jim je kolem 20 let, tak zchudlá a anarchistická Evropa bez mírného růstu a průmyslu bude jejich svět.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

12.12.2022 11:43
Svoloč ... nic jiného.
Odpovědět
SS

Samanthea S.

12.12.2022 14:51
Obyčejní ekoteroristé, dala bych jim veškerou škodu k úhradě a k tomu ještě pár let vězení. Aktivismus obecně je diagnóza a mělo by se to léčit.
Odpovědět
MJ

Marcela Jezberová

14.12.2022 09:03
Ekoteroristi by měli dostat doživotní zákaz bydlení ve stavbách, ve kterých se využívají produkty podniků, které ve svém teroristicko-aktivistickém zápalu kdy poškodili. A to se týká i potravin, protože zemědělské farmy byly prvními, které se musely s tímto druhem "protestu" potýkat. Pokud jim zamezíte přístup k základním potřebám, proti kterým bojují, možná jim to pomůže pohnout mozek k činnosti.
Bohužel, pokud ekoteroristi vniknou na farmu a udělají škodu, společnost to nechává v klidu. Snad se konečně něco pohne a ekoteroristi začnou být postihováni stejně, jako kdokoliv jiný.
Odpovědět
RP

Radim Polášek

15.12.2022 14:36
To není vandalismus, ale už terorismus. Viníky přísně potrestat dlouholetým odnětím svobody a povinností nahradit do posledního eurocentu způsobené škody.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist