https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fiala-trva-na-jmenovani-hladika.ceka-ze-se-tak-stane-behem-nekolika-tydnu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fiala trvá na jmenování Hladíka. Čeká, že se tak stane během několika týdnů

6.1.2023 19:17 | PRAHA (ČTK)
Petr Hladík.
Petr Hladík.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Po dnešním potvrzení nominace Petra Hladíka na ministra životního prostředí širším vedením KDU-ČSL trvá premiér Petr Fiala (ODS) na jeho jmenování. ČTK předseda vlády také sdělil, že očekává, že se situace vyřeší během několika týdnů v souladu s Ústavou ČR. Lidovci středeční odmítnutí prezidenta Miloše Zemana jmenovat Hladíka označili v usnesení za protiústavní. Rozhodli také, že místopředseda strany Hladík bude na ministerstvu od pondělí náměstkem. O postoji strany hovořil Jurečka s Fialou po jednání celostátního výboru KDU-ČSL telefonicky.
 

"KDU-ČSL dnes potvrdila nominaci Petra Hladíka na pozici ministra životního prostředí. Proto nadále trvám na návrhu, který jsem minulý týden zaslal prezidentu republiky. Očekávám, že se situace vyřeší během několika týdnů v souladu s Ústavou ČR," uvedl Fiala.

Za vhodné řešení "situace, kdy prezident krátce před koncem svého mandátu opět nejedná v souladu s ústavou", pokládá rozhodnutí lidovců předsedkyně koaliční TOP 09 a šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. "Věřím, že za pár týdnů budeme mít takovou hlavu státu, která bude své pravomoci dodržovat, " sdělila ČTK.

Podle Jurečky nemají prezidentovy výhrady k jmenování Hladíka racionální základ. Týkaly se například Hladíkovy odbornosti nebo kauzy přidělování městských bytů v Brně, která oddálila podání návrhu na Hladíkovo jmenování. Kvůli kauze policie zasahovala i v Hladíkově kanceláři, z ničeho jej ale neobvinila. Fiala s předáním návrhu na jmenování čekal více než měsíc. Chtěl mít jistotu, že Hladík kauzu dostatečně osvětlil. Zemanovi návrh zaslal po vánočních svátcích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SV

Slavomil Vinkler

7.1.2023 18:29
Reportéři Seznam Zprávy přinášejí informace, že Hladík „lobboval za miliony pro známého, od něhož koupili dům“. V něm se Hladík podle zjištění novinářů ocitá v podezření ze střetu zájmů, protože jako náměstek hlasoval pro to, aby město poslalo čtyři miliony jeho známému podnikateli.
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

8.1.2023 06:53 Reaguje na Slavomil Vinkler
V Brně jsem měl pocit, že svým způsobem se snaží zobchodovat každý každého a jak se zdá, zobchodovávají se i veřejné posty jak svědčí rychlokvašky od Nerudové na vejšce nebo Hladík s realitami
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.1.2023 08:27 Reaguje na Jaroslav Řezáč
V Brně to funguje úplně stejně, jak kdekoliv jinde, jen se na to dívá nějak lépe. Možná tím, že anoňáci tam kradou ještě drzeji, než jinde (Švachula, Fatýnek).
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.1.2023 08:25 Reaguje na Slavomil Vinkler
Takové ptákoviny se najdou na KAŽDÉM ouředníkovi a to na sto procent. Výpovědní hodnota nula.
Odpovědět
va

vaber

8.1.2023 09:03 Reaguje na Pavel Hanzl
když jde o tvé oblíbence otočíš o sto procent,
vždyť ty jsi nejhnusnější hajzl, který u svých oblíbenců toleruje každou lumpárnu,
přesně podle faráře ,káže vodu pije víno
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

10.1.2023 08:44 Reaguje na vaber
U věřících to tak chodí. Mají své bohy zde, k těm
vzhlížejí a tolerují jim cokoliv. Kdo skutečně věří
v Boha, tak nehřeší, ale pokrytec se vyzpovídá,
pomodlí a hřeší znova. Takto pojatá spravedlnost platí i pro kamarádíčky z KDU-ČSL, kteří jsou
v očích věřících čistí jako lilie. Být to člen
jiné strany, tak ho Hanzl rozcupuje jako onuci,
ale jeho modla může vše.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist