https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-nelegalne-pokacela-180-stromu-dostala-pokutu-180-000-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma nelegálně pokácela 180 stromů. Dostala pokutu 180.000 korun

3.2.2017 08:51 | BRNO (ČTK)
Vykácené stromy v blízkosti Jarohněvického rybníka v Dubňanech na Hodonínsku. Za jeden strom pokuta 1000 Kč.
Vykácené stromy v blízkosti Jarohněvického rybníka v Dubňanech na Hodonínsku. Za jeden strom pokuta 1000 Kč.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČIŽP
Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) udělila pokutu 180.000 korun firmě Ekobiomasa. Společnost podle inspekce vykácela v Dubňanech na Hodonínsku bez povolení 180 stromů, a porušila tak zákon na ochranu přírody. V tiskové zprávě to uvedla zástupkyně mluvčí inspekce Jana Jandová. Vyjádření firmy se zatím ČTK nepodařilo získat.
 

Firma stromy bez povolení vykácela v roce 2015 v blízkosti Jarohněvického rybníka a částečně i v přilehlé Evropsky významné lokalitě Hodonínská Doubrava.

"Společnost Ekobiomasa zajišťovala na základě smlouvy pro společnost E.ON Distribuce kácení dřevin v ochranném pásmu vysokého napětí. Vykácela však i řadu stromů mimo toto pásmo, na což neměla povolení," uvedl ředitel oblastního inspektorátu ČIŽP v Brně Jindřich Mikeš. Doplnil, že drtivá většina nezákonně poražených stromů byly topoly. Mezi pokácenými druhy však byly také vrba, javor a akát.

Proti pokutě se firma odvolala. Jandová uvedla, že ministerstvo životního prostředí odvolání zamítlo a sankci potvrdilo.

Společnost Ekobiomasa má podle obchodního rejstříku sídlo v Praze, vznikla v roce 2013. Předmětem podnikání je výroba, obchod a služby.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

4.2.2017 08:58
hlavně že se jmenujou ekobiomasa...!!! patrně potřebovali dostatek otopového dřeva na kšeft...
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist