https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-no-h2o-myje-auta-bez-vody-akcionarem-bude-tenista-stepanek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma No-H2O myje auta bez vody

8.4.2019 12:23 | PRAHA (ČTK)
Projektu No-H2O nabízí ruční mytí automobilů bez použití vody. Ilustrační snímek.
Projektu No-H2O nabízí ruční mytí automobilů bez použití vody. Ilustrační snímek.
V projektu No-H2O, který nabízí ruční mytí automobilů bez použití vody, se angažuje bývalý tenista Radek Štěpánek. Do firmy No-H2O vstoupí jako akcionář, řekla dnes Dominika Uhrová ze společnosti Vanilla PR. Štěpánek předloni ukončil tenisovou kariéru, nyní se kromě rodiny se věnuje obchodním aktivitám.
 

"Věnuji se především ekologickým projektům a jedním z nich je No-H2O. Dokážeme nabídnout zákazníkům mytí automobilu bez použití vody, což znamená, že v průměru ušetříme 135 litrů vody za jedno umyté auto. Každý ušetřený litr se počítá," uvedl Štěpánek, který se angažuje také například projektech regulace palivových aditiv. Při čištění auta bez vody speciální přípravky vytvoří kolem nečistot obal a utěrkami z mikrovláken se odstraní.

Společnost No-H20 vznikla v Irsku v roce 2007. Za jejím vznikem stojí automobilový závodník GT3 Emmet O’Brien. Vychází ze zásady, že prakticky všechno lze vyčistit bez použití vody.

Štěpánek, který loni v listopadu oslavil čtyřicátiny, se tenisu profesionálně věnoval od roku 1996. Vyhrál pět turnajů ATP ve dvouhře a 18 ve čtyřhře. V letech 2012 a 2013 získal s českou reprezentací Davis Cup. Na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro získal bronzovou medaili ve čtyřhře. Konec kariéry ohlásil v listopadu 2017. Loni mu prezident Miloš Zeman udělil medaili Za zásluhy v oblasti sportu. Štěpánek je podruhé ženatý s bývalou tenistkou Nicole Vaidišovou, se kterou mají dceru Stellu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LD

Libor Dostálek

2.5.2022 10:28
Tak o tom jsem ještě neslyšel. Já své auto myju poměrně pravidelně. Nedokázal bych sednou do zabláceného auta, takže tak jednou za měsíc auto vyčistím. Když není tak špinavé, tak je to otázka chvíle. Vluxuju ho, vyčistím kosmetikou, kterou jsem si objednal zde https://www.2din.cz/ , pak umyju z venku a je hotovo.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist