https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/firma-v-plzni-kde-chemikalie-usmrtily-dva-lidi-nabidne-jejich-rodinam-pomoc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Firma v Plzni, kde chemikálie usmrtily dva lidi, nabídne jejich rodinám pomoc

19.6.2021 01:10 | PLZEŇ (ČTK)
Plzeňská společnost SUEZ, v jejímž provozu páteční únik chemikálií zasáhl vážně čtyři zaměstnance, zatím přesně neví, co k úniku jedovatých látek na bázi síry vedlo. Ve vyjádření zaslaném ČTK generální ředitel Zdeněk Horsák uvedl, že firma spolupracuje s policií a musí co nejrychleji zjistit, co přesně se na místě odehrálo. Vyjádřil lítost v souvislosti se zasaženými zaměstnanci a uvedl, že firma se snaží co nejrychleji kontaktovat rodiny dvou zemřelých a nabídnout jim pomoc.
 

"Je mi nesmírně líto, že k havárii došlo. Instruoval jsem všechny kolegy, aby maximálně spolupracovali s policisty. Je naprosto nepřijatelné, aby se taková událost ještě někdy zopakovala, musíme teď co nejrychleji zjistit, co se přesně se na místě odehrálo," uvedl v prohlášení Horsák. Poděkoval zároveň za rychlé nasazení všem záchranářům.

Mluvčí firmy Kateřina Kodadová potvrdila dopolední únik nebezpečných látek na bázi síry do jedné z provozních budov v čistírně odpadních vod v Plzni-Skvrňanech. "Přímo v budově byli v ten okamžik čtyři naši zaměstnanci. Dva z nich záchranáři resuscitovali a převezli je do plzeňské nemocnice, moc bychom si přáli, aby byli v pořádku. Bohužel musím také potvrdit, že zemřeli dva naši kolegové, kteří v čistírně pracovali," uvedla. Zdůraznila, že nikdo z obyvatel okolních domů kolem čistírny nebyl ohrožen a žádná nebezpečná látka se ani nedostala do kanalizace.

Firma SUEZ Česká republika je podle firemních webových stránek součástí skupiny SUEZ. V Česku působí v odpadovém hospodářství, ve vodárenství a v řešení pro úpravu pitné vody a odpadních vod. Ve využívání odpadů spolupracuje s průmyslovými podniky, městy a obcemi, sektorem služeb, s velkými i malými firmami. Ročně firma využije 145.000 tun odpadu, uvádí na svých stránkách.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist