https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/flotila-elektro-skutru-berider-v-praze-se-rozsiri-na-700-stroju
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Flotila elektro skútrů BeRider v Praze se rozšíří na 700 strojů

4.3.2020 00:13 (ČTK)
Škoda Auto během následujících měsíců rozšíří svou flotilu elektrických skútrů v rámci služby sdílení BeRider v Praze ze současných 150 až na 700. / Ilustrační foto
Škoda Auto během následujících měsíců rozšíří svou flotilu elektrických skútrů v rámci služby sdílení BeRider v Praze ze současných 150 až na 700. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Škoda Auto během následujících měsíců rozšíří svou flotilu elektrických skútrů v rámci služby sdílení BeRider v Praze ze současných 150 až na 700. Služba prošla loni na podzim pilotním provozem. Škoda Auto to uvedla minulý týden v tiskové zprávě.
 

Mezi novinky služby patří, že letos si zájemci mohou elektrický skútr objednat i přes bezplatnou mobilní aplikaci Citymove. Aplikace vyvinutá v Škoda DigiLab vypočítá nejlepší trasu, sestaví nejlepší kombinaci a pomůže najít místo pro parkování. Za tyto služby umožňuje zaplatit přímo přes aplikaci.

"BeRider stavíme jako součást chytrého ekosystému pro udržitelnou městskou mikro mobilitu ve vzájemné shodě s hlavním městem. Patří sem i platforma pro soukromé sdílení aut HoppyGo nebo projekt sdílení aut Uniqway pro studenty vysokých škol a univerzit, který byl vyvinut v úzké spolupráci se samotnými studenty a školami," uvedla vedoucí Škoda DigiLab Jarmila Plachá. "Všechny tyto služby integrujeme do jedné aplikace Citymove, která kromě našich služeb zahrnuje i veřejnou dopravu, parkování a další služby," dodala.

Firma neuvedla, kdo je výrobcem skútrů, jen sdělila, že jde o společnost ze Španělska. S maximální rychlostí 66 km/h a dojezdem 70 kilometrů se elektrické skútry hodí zejména na krátké až střední vzdálenosti. Aktuální dojezd se zobrazuje na displeji. V uzamykatelném odkládacím prostoru jsou dvě helmy pro jízdu ve dvou. Rezervace se provádí přes chytrý telefon v aplikaci BeRider, která je pro iOS a Android. Po registraci zákazníci v aplikaci vidí dostupné elektrické skútry, mohou si je rezervovat, odemknout a zamknout bez klíče. Cena půjčení stojí při využití tarifního balíčku 3,30 Kč za minutu.

Elektrickým skútrům BeRider v Praze konkurují elektrické koloběžky Lime nebo elektro skútry re.volt. Sdílenou elektro flotilu nově rozšířila elektrická auta GreenGo.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ČM

Čech M.

4.3.2020 00:21
To nejdůležitější- jestli to má GPS lokátor neuvedli.
Odpovědět
ig

4.3.2020 13:08 Reaguje na Čech M.
Tohle bez lokátoru prakticky nemůže fungovat, takže bych o tom nepochyboval.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist