https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/fotografove-soutezi-o-nejlepsi-snimky-prirody-poradatele-oznamili-nominace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Fotografové soutěží o nejlepší snímky přírody, pořadatelé oznámili nominace

22.3.2023 18:00 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pořadatelé soutěže Czech Nature Photo dnes vyhlásili nominace v sedmém ročníku. Porota vybírala snímky přírody z více než 2400 fotografií. Do soutěže své práce poslalo 254 fotografů z České a Slovenské republiky. Skoro 1500 snímků poslali studenti a školáci do soutěže Czech Photo Junior. Soutěž pořádá společnost Czech Photo, která organizuje i prestižní fotožurnalistickou akci Czech Press Photo. Vítězné snímky přírody pořadatelé vyhlásí 10. května.
 

V soutěži bylo vypsáno šest hlavních kategorií: Savci, Ptáci, Plazi, obojživelníci a podvodní život, Bezobratlí, Rostliny a houby a Krajina. Fotografové mohli přihlásit snímky i do speciálních kategorií Série, Zvířata v lidské péči, Příroda v Praze a do kategorie Cena za nejlepší fotografii české přírody. Pod patronací pražské zoologické zahrady byla vypsána kategorie Zvířata ve svém prostředí.

"Ani letos čeští a slovenští fotografové nezklamali a přihlásili do soutěže řadu skvělých fotografií přírody. Veřejnost bude mít možnost některé z nich zhlédnout na výstavě letošního ročníku. Radost nám také dělá souběžná soutěž Czech Photo Junior, do níž se hlásí stále více mladých fotografů, často s mimořádně kvalitními pracemi," uvedl Michal Krause, manažer soutěže Czech Nature Photo.

Odborná mezinárodní porota zasedala v galerii Czech Photo Centre 9. března pod vedením fotografa Petra Slavíka. Dalšími členy poroty byli španělský fotograf a biolog Roberto García-Roa, ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený, fotograf Petr Jan Juračka a wildlife fotograf Igor Mikula.

Spolu s vyhlášením výsledků začne v sídle pořadatele v galerii Czech Photo Centre výstava vítězných i nominovaných snímků, doplní ji doprovodný program s přednáškami a také komentovanými prohlídkami. Povede je manažer soutěže a fotograf Michal Krause a budou se konat 23. května, 6. června a 3. září vždy od 17:00.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

22.3.2023 20:29
Tipuji, že první cenu získá fotografie kopřivy.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist