https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/hlavni-mesto-vynalozi-letos-na-projekty-v-zivotnim-prostredi-40-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Hlavní město vynaloží letos na projekty v životním prostředí 40 milionů korun

27.5.2023 00:44 | PRAHA (ČTK)
Hlavní město vynaloží v letošním roce na projekty zlepšující životní prostředí celkem 40 milionů korun, což je meziročně stejně. Peníze dostane od metropole 81 žadatelů na 130 projektů. Peníze jsou určené na projekty v sedmi oblastech včetně veřejné zeleně nebo adaptace na klimatickou změnu. Rozdělení dotací schválili tento týden pražští zastupitelé. Na úřad dorazilo 280 žádostí od 163 různých žadatelů v celkové sumě 110,3 milionu korun.
 

Žadatelé se mohli přihlásit v šesti konkrétních oblastech, kterými jsou veřejná zeleň, zelené učebny, ochrana přírody, ekologická výchova, výukové a vzdělávací programy pro školy a adaptace na klimatickou změnu. Sedmou je specifická oblast, kam patří projekty, které nelze zařadit do výše zmíněných kategorií. Patří sem například výcvik zvířat pro handicapované.

Nejvíc peněz půjde na adaptaci na klimatickou změnu, a to 11,06 milionu korun, kterými metropole podpoří 31 projektů. Druhá nejvyšší částka půjde na ekologickou výchovu, a sice 8,53 milionu korun. V této skupině podpoří město nejvíc žadatelů, a to 34. Více než osm milionů korun pak půjde na výukové a vzdělávací programy pro školy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

27.5.2023 11:37
Naprosto nedostatečné ! Rozpočet Prahy/rok je 99.6 mld Kč.

Na projekty ŽP se tedy vydá cca 4 promile !!!

To vypovídá o vztahu koalice na pražském magistrátu k životnímu prostředí více než dost.
Odpovědět
PJ

Pavel Jeřábek

27.5.2023 23:37 Reaguje na Miroslav Vinkler
V článku je, že z těch peněz jsou podpořeni občané (spolky apod.), kteří chtějí řešit nějaký konkrétní projekt na zlepšení prostředí v území Prahy.

Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist