https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/indickeho-vesnicana-uslapal-slon-je-to-treti-podobny-pripad-za-mesic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Indického vesničana ušlapal slon; je to třetí podobný případ za měsíc

2.11.2021 00:06 | DILLÍ (ČTK)
Podle místních činitelů se sloni v tomto období vydávají do vesnic v celé oblasti a hledají potravu. Při snaze ochránit přes divokými tlustokožci svou úrodu už zahynuli tři lidé za poslední měsíc.
Podle místních činitelů se sloni v tomto období vydávají do vesnic v celé oblasti a hledají potravu. Při snaze ochránit přes divokými tlustokožci svou úrodu už zahynuli tři lidé za poslední měsíc.
Foto | chem7 / Flickr.com
Třicetiletého vesničana v indickém státě Bangla ušlapal divoký slon. Incident, který se odehrál v neděli, vyvolal paniku ve vesnici Mangalsinghdžote, protože jde už o třetí podobný případ, k němuž v této oblasti došlo za poslední měsíc, informoval indický zpravodajský server The Telegraph online.
 

Stádo slonů do vesnice vstoupilo ze sousedního lesa Tukuria. Skupina vesničanů se je snažila zahnat zpátky, což se jim po chvíli podařilo. Netušili ale, že jeden sloní samec ve vesnici zůstal, a když se vraceli domů, zaútočil na ně. Jednoho z mužů popadl chobotem, mrštil s ním o zem a ušlapal ho.

Podle místních činitelů se sloni v tomto období vydávají do vesnic v celé oblasti a hledají potravu. Při snaze ochránit přes divokými tlustokožci svou úrodu už zahynuli tři lidé za poslední měsíc. Vesničané žádají, aby jim státní ministerstvo lesů poskytlo lepší ochranu - nebo alespoň silné svítilny a petardy, kterými by mohli slony plašit.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

2.11.2021 08:18
S ohledem na to, jak roste v Indii lidská populace a zároveň se zmenšuje plocha, na které se mohou sloni vyskytovat, dá se předpokládat, že podobných incidentů bude přibývat.
Odpovědět
Hu

Hunter

2.11.2021 15:17
Koho to zajímá, lidí je jak sraček. V některých zemích nic mimořádného, tady u nás by to byla tragédie.
Odpovědět
JS

Jarek Schindler

2.11.2021 20:40 Reaguje na Hunter
U nás je tragedií zvěří ukouslý stromek.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist