https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/italie-podle-draghiho-snizila-zavislost-na-ruskem-plynu-ze-40-procent-na-25
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Itálie podle Draghiho snížila závislost na ruském plynu ze 40 procent na 25

27.6.2022 01:07 | BRUSEL (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Itálii se podařilo snížit svou závislost na dovozu ruského plynu na 25 procent ze 40 procent v loňském roce. Uvedl to minulý týden po summitu Evropské unie italský premiér Mario Draghi. Ta se nyní potýká s omezováním dodávek plynu z Ruska, které přispívá k růstu cen energie.
 

"Opatření, která (italská) vláda zavedla od začátku války (na Ukrajině), začínají přinášet výsledky," řekl Draghi. "Ruský plyn začínají nahrazovat jiní dodavatelé," dodal.

Itálie v dubnu v rámci snahy o snížení závislosti na Rusku podepsala dohodu o zvyšování dodávek z Alžírska. O dodávkách plynu jednala také s Katarem, Angolou, Kongem či Mosambikem, napsala agentura AFP.

Draghi rovněž upozornil, že Itálie pokračuje v přípravách na zimní sezonu. Přijatá opatření podle něj zaručují, že během zimy v Itálii nenastane v souvislosti s plynem žádná krize.

Italský premiér již několikrát navrhl, aby si členské země EU stanovily cenový strop pro nákup plynu z Ruska. Dnes uvedl, že o této myšlence by se mělo diskutovat na summitu představitelů skupiny velkých světových ekonomik G7, který začne v neděli.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SP

Svatá Prostoto

27.6.2022 12:16
Tak uvidíme, jak mu to půjde na podzim ... i když nutno uznat, že Itálie má v tomto směru velmi dobré geografické podmínky.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

27.6.2022 16:06 Reaguje na Svatá Prostoto
Putin si zavře plyn Evropě úplně v půlce července. A odhaduji, že i ropu.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

28.6.2022 16:00 Reaguje na Pavel Hanzl
15+3=18 ... tak 19. 7. napište, jak vám to vyšlo:-))).
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist