https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jurecka-kdyz-nebude-celoevropske-reseni-cen-energii-prijde-vlada-s-vlastnim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jurečka: Když nebude celoevropské řešení cen energií, přijde vláda s vlastním

29.8.2022 01:59 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Nenajde-li EU společné řešení ohledně rostoucích cen energií, je česká vláda připravena přijít s vlastním řešením. Může se týkat i zastropování cen energií. Takový krok by ale stál desítky miliard korun, které by nepokryla ani chystaná daň z mimořádných zisků ani dividenda od společnosti ČEZ. V pořadu Partie na CNN Prima News to uvedl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO) byl v pořadu k řešení na úrovni EU skeptický. Poukázal na to, že mnohé země už ceny zastropovaly samy a společné řešení jim nemusí vyhovovat i kvůli rozdílným energetickým zdrojům.
 

Zopakoval kritiku vlády, že se měla opatřením proti cenám energií věnovat dřív a intenzivněji. Jedním z řešení by podle něj mohlo být i vyhlášení nouzového stavu.

Po dohodě s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou svolá české předsednictví urychleně jednání rady ministrů pro energetiku k mimořádným opatřením k řešení energetické situace. Podle vyjádření premiéra Petra Fialy (ODS) je třeba směřovat k zastropování cen energií. Vládu k přijetí rychlých opatření na národní úrovni i úrovni EU kvůli razantnímu růstu cen vyzvali v pátek hejtmani. Předseda Asociace krajů Martin Kuba (ODS) označil situaci v energetice za kolaps trhu. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) v pátek ve Sněmovně uvedl, že nevyřeší-li se nynější energetická krize, mohlo by to ohrozit politický systém země.

"Společné řešení se musí najít. Pokud by se ale nenašlo, jsem připraven spustit kurzarbeit a spustit kroky v rámci krizového rámce," uvedl Jurečka. Už v dubnu informoval, že ministerstvo práce začalo připravovat návrh vládního nařízení k případnému spuštění takzvaného kurzarbeitu na základě požadavků firem kvůli dopadům války na Ukrajine.

"Kurzarbeit není řešení. Dnes je to o tom, že firmy jsou nekonkurenceschopné, protože platí za energie více než v Evropě. Průmysl to neustojí," uvedl Havlíček. Podle něj je jednou z možností, jak řešit současnou situaci, je vyhlášení nouzového stavu. "My jsme nouzové stavy vyhlašovali, i vy. Je zajímavé, že když se jedná o energie, tak to nejsme schopni udělat a natvrdo někomu něco nadiktovat," uvedl.

ČR má nová pravidla kurzarbeitu v zákoně o zaměstnanosti od loňského července. Podle něj by při kurzarbeitu v době výpadku měli pracovníci dostávat za neodpracovanou dobu 80 procent výdělku. Stát by poskytl čtyři pětiny této náhrady i s odvody do 1,5násobku celostátní průměrné mzdy. Zaměstnanci by doma mohli být jeden den až čtyři dny v týdnu. Podpora by se měla využívat třeba po přírodních pohromách, za epidemie či v různých krizích.

Jurečka upozornil, že nálada v EU a ochota regulovat trh se změnila v posledních třech týdnech, kdy začaly ceny elektřiny skokově růst. "Zástupci německé vlády před 14 dny říkali, že to musíme nechat na trhu, teď již i oni říkají, že se to musí řešit, protože situace se změnila," uvedl ministr.

Zároveň v dopise vyzval lídry členských stran Evropské lidové strany a Evropské komise k přijetí okamžitého řešení vysokých cen energií. Společné řešení je podle Jurečky nutné nalézt před nadcházející topnou sezonou. "Musíme směřovat k zastropování cen energií na evropské úrovni," uvedl Jurečka a vybídl ke společnému postoji v celé Evropské lidové straně.

Cena elektřiny pro francouzský trh na energetické burze EEX tento týden poprvé přesáhla 1000 eur za megawatthodinu. Na rekordu je i cena elektřiny pro Německo. Ceny plynu a elektřiny za půl roku od začátku ruské invaze na Ukrajinu stouply o stovky procent.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (94)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

29.8.2022 06:23
Ruku na srdce. Kdo z vás si o libovolném členovi vlády myslí, že rozumí energetice. Správná odpověď je, že ani jeden.
Česká vláda zoufala zaspala, na rozdíl od Slováků , Francouzů, Portugalců ale i Maďarů.
Pan premiér nás sice utěšuje, že vysílá silné signály , ale to je tak všechno. Ministr Jurečka sice plánuje dělat bioplyn z kravského lejna ,ale tím národ nezahřeje ani nerozsvítí.
Kdo z vás na Ekolist chodí, ví, že konzistentně a dlouhodobě tady naříkám nad evropskou energetickou politikou , která nás spolehlivě vedla a vede do bídy.
Pan Hanzl a spol. nevěřili , potom vše začali svádět na Putina (ceny elektřiny vylétly na 10ti násobek již před invazí RF) a nakonec jim nezůstalo nic než osobní invektivy vůči mně .

Skutečností také je, že česká vláda odmítla návrh energetické skupiny SEVEN Pavla Tykače na uzavření dohody o dodávkách elektřiny přímo čs. státu za předválečné ceny a raději půjčila ČEZu 74 mld. Kč, aby mohl dál kšeftovat na lipské burze energií a posílat lidem nabídky za 4-6 násobek původních cen elektřiny. Prostě slon v porcelánu hadra.

Pozítří proběhne první velká protivládní demonstrace v Praze a oznámí počátek pádu Fialovy vlády. Žádná vláda totiž v demokracii neustojí , když se proti ní postaví vlastní lid.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 08:29 Reaguje na Miroslav Vinkler

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

29.8.2022 09:24 Reaguje na Pavel Hanzl
Máte pravdu v tom, že vláda by měla mít kvalifikované poradce. Jenže už když se Fiala chopil moci, ten problém s energiemi eskaloval. Uplynulo asi třičtvrtě roku a kde nic tu nic. Zdá se Vám to normální?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 09:39 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Jistě. Co má vláda asi tak dělat, když nám dodtavatel, který nám dodával 100% plynu, zavře kohouty??
Má jedinou možnost: sehnat ten plyn jinde. Což ovšem řeší i ostaní státy Evropy a tím se šroubují ceny.

Na tak mohutný podraz Evropa nebyla nachystaná, infrasruktura byla vybudovaná na plyn z Ruska, schází hlavně terminály na LNG.

Evropa (hlavně Německo a samozřejmě my) udělaly jednu, jedinou a přímo fatální chybu.
Uvěřila, že Putler není gauner, podrazník a zrůda.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

29.8.2022 15:35 Reaguje na Pavel Hanzl
To, co prakticky všude okolo. Realita je taková, že komunikace vlády s veřejností je tragická a její schopnost/ochota něco opravdu dělat je téměř nulová.

Že se to dá dělat líp, na to se stačí podívat do řady zemí té vaší milované EU ... naše vláda patří v rámci EU v tomto ohledu k těm nejhorším. Tohle na stbáka fakt nesvedete.

Fatální chyba nebyla víra ve strýčka Váňu, to byla jen blbost, fatální chyba byla sázka na dvě karty ... OZE a levný plyn ... a soustavné a překotné potlačování ostatních zdrojů.
Odpovědět
DB

Darth Bane

30.8.2022 09:14 Reaguje na Svatá Prostoto
Dobře , a je ještě nějaká další alternativa ve hře, kromě plynu a OZE???? A jak na rozvoji tě alternativy k plynu a OZE může participovat tato vláda????
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

30.8.2022 13:14 Reaguje na Darth Bane
Jsou samozřejmě dvě, uhlí ... ta je dost blbá ... a jaderná ... což je nadlouho.

Jinak tohle zrovna nebylo na tuto vládu, ale týkalo se to EU jako celku, kdy spolu s celkem pochopitelnou snahou o útlum uhlí ... byť se lze bavit o reálném časovém horizontu ... zde byl dlouhodobý tlak na odklon od jádra.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

30.8.2022 13:15 Reaguje na Svatá Prostoto
Jen k prvnímu odstavci ... jak je uhlí možnost blbá a hnusná, tak je ale současně poměrně operativní. Což taky v praxi vidíme.

Křetínský udělal lepší kauf, než si možná myslel.
Odpovědět
DB

Darth Bane

1.9.2022 20:39 Reaguje na Svatá Prostoto
Takto.....já se samozřejmě bavím o možnosti, kde nejkratší uvažovaný časový úsek je jedna generace, tedy řekněme 25 let. S uhlím je ČR na suchu za 16 max 18 let.
Odpovědět
DB

Darth Bane

1.9.2022 20:37 Reaguje na Svatá Prostoto
My jsem si nerozuměli.....já samozřejmě myslím REÁLNÁ řešení. To, že přijde jakýsi poradce v černém plášti se stříbrnými hvězdami, černým kornoutem s muřími nohami na hlavě, zlacenou hůlkou a černým kocourem jako poradcem, který přičaruje ČR pod zem nějaké uhlí, či přičaruje JE neberu jako reálné řešení.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 11:10 Reaguje na Pavel Hanzl
Dojmolog troll Hanzl se opět utrhl od řetězu a s novým týdnem spustil další kolo ideologických zvratků.

Ano, politici by měli mít kolem sebe poradce, kteří rozumí energetice. Je ovšem zvláštní, když experti již od loňského roku a dále od letošního jara varují a politici analyzují a nic nedělají. Máme začátek září a vláda se probouzí z letní siesty.

O zastropování cen mluvili experti již před nějakou dobou. Slovensko na elektřinu zastropování již provedlo.
Od minulého týdne o zastropování mluví už téměř každý. Již se ozval s podporou i rakouský kancléř.
Jenom "expert" Hanzl to považuje za pitomost. On ale potom otočí a dle rčení "po bitvě je každý generál" se tu bude prsit, jak to všechno věděl :-))).

EU si za dosavadní energetickou politiku nezaslouží slitování.

Nabídkou Tykače na přímý prodej elektřiny se vláda měla vážně zajímat. Přes koho by tento nákup šel není problém.
Proč by to Tykač nabízel EONu nebo jiným distributorům (tedy soukromým společnostem, které jdou po zisku) za nižší cenu, když to jinak může střelit na burze za aktuální ceny?

"Expert" Hanzl nechápe, jak funguje nákup el. energie.
Pro srovnání ceník elektřiny EON platný od 29.01.2022 a ceník platný od 11.03.2022.
To navýšení opravdu není 30%.
Další zajímavé ceníky očekávejme na přelomu roku.

https://www.eon.cz/getmedia/003bbba0-342a-46c4-b7af-b6ba8e826b3f/Cenik-Variant-PRO-24-Zima-I-distribucni-uzemi-PRE_C.pdf?ext=.pdf

https://www.eon.cz/getmedia/26a1b3a2-1b99-44b2-9f1b-fafe30f5a116/Cenik-Variant-PRO-24-Jaro-I-distribucni-uzemi-EG-D_D.pdf?ext=.pdf

Tedy, abych to shrnul: "expert" Hanzl opět předvedl zcela nedostatečné elementární znalosti v oblasti energetiky. Tím, že on dokáže papouškovat stejné nesmysli několikrát dokola jako kolovrátek se opět korunoval do role největšího hlupáka.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 11:49 Reaguje na Jaroslav Studnička
Samozřejmě lžete jak Lavrov. To je ceník pro nového odběratele, na kterého nemá EON smlouvu a musí teda kupovat za dnešní spot nebo nějakou vyšší.
Mě vyšktili takto:


Roční spotřeba: 4 MWh
Distribuční sazba: D25d
Roční náklady před zdražením: 23 055 Kč
Roční náklady po zdražení: 26 505 Kč
Ročně zaplatíte navíc: 3 450 Kč
Měsíční zálohy se navýší o: 288 Kč

Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 12:03 Reaguje na Pavel Hanzl
Tak to jste měl pěkně drahou elektřinu již před zdražením. To se máte čím chlubit :-))).

Já měl loni spotřebu 11,58 MWh (D57d) a platil jsem 38 124 Kč.

Jinak váš omezený mikrosvět je pouze váš omezený mikrosvět.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-na-novy-rok-2023-ceka-vice-nez-milion-cechu-energeticka-rana-212526
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

29.8.2022 13:15 Reaguje na Jaroslav Studnička
Zdravím pane Studničko, já jsem byl loni na 14MWh/rok. Kvůli Hanzlovi však musím stáhnout spotřebu, mám v plánu nejméně 30% .
Jak jste na tom vy s plánem úspor?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 13:31 Reaguje na Miroslav Vinkler
To abyste přestal agitovat pro nepřítele a prováděl veřejnou kolaboraci. Jenže to nejde tak ať vám Putin pošle zdarma štrómu z ukradené Záporožské JE.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 15:23 Reaguje na Miroslav Vinkler
Abych pravdu řekl, tak zatím úplně nevím.
Od září nastupuje i druhé moje dítě na full time do školky a manželka do zaměstnání po mateřské, tak zde vidím potenciál úspory.
Mám objednanou FVE + baterii. Kvůli malé ploše vhodně orientované střechy bude výkon cca 2,9 kWp. Tím očekávám snížení spotřeby el. energie odebíranou ze sítě.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 13:29 Reaguje na Jaroslav Studnička
Já mám spotřebu 3.1 MWh za rok a nikdy jsem to neřešil, nikdy jsem nesomroval nějaké slevy atd. Nedávno jsem podepisoval smlouvu na fve 15 kWp pro celý barák, od jara jedu na svoje a to, co mi předepsali dnes, je brnkačka.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 15:18 Reaguje na Pavel Hanzl
To že jste celou dobu platil drahou elektřinu je čistě váš problém.
To že váš případ používáte jako etalon pro aktuální stav s elektřinou je ovšem nesmysl.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 11:56 Reaguje na Jaroslav Studnička
Jakým způsobem se vláda zabývala Tykačem se nedozvíme, protože to byl typický mediální výkřik určený k dělání blbů z naší vlády.
Nemáte šanci zjistit, o co vůbec šlo, protože to nemá logiku.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 12:06 Reaguje na Pavel Hanzl
Ušetřete nás vaší dojmologie.

Podobným způsobem, jenom obráceně, to vyřešila Slovenská vláda. Dohodla se s výrobci na množství el. energie a danou cenu.
Na Slovensku s tím přišla vláda. V ČR s tím přišel Tykač.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 12:24 Reaguje na Jaroslav Studnička
To je ta vaše dojmologie, protože o tom nevíte ani ťok.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 12:27 Reaguje na Pavel Hanzl
Jsou to veřejně dohledatelná fakta na rozdíl od vašich zvratků Hanzle.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 12:49 Reaguje na Jaroslav Studnička
Zkuste teda doložit, jakk to bylo s dohodou Tykače s naší vláddou a co na to vláda.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 13:13 Reaguje na Pavel Hanzl
Opakuji, jsou to dohledatelná fakta.
Trollovi já nic hledat nehodlám.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 13:32 Reaguje na Jaroslav Studnička
Samozřejmě víte houno a kdákáte jak dycky.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 15:24 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzle, takto diskuze nefunguje. Pokud chcete něco dokázat, tak to dokažte a neúkolujte tím ostatní.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

29.8.2022 15:40 Reaguje na Pavel Hanzl
Tak proč vláda detaily a podmínky té nabídky nezveřejnila? Třeba byla úplně na houno. A třeba až tak ne. Což se ale nezvíme, protože o nějaké otevřenosti a komunikaci s veřejností u naší vlády nemůže být ani řeč.

Ta Bábova banda zmetků komunikovala furt, akorát to byly neskutečné kýbly sraček. Takhle sice tolik nekecá, ale nekomunikuje, a je vysílá signály.

Fakt výhra.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

29.8.2022 17:33 Reaguje na Svatá Prostoto
Souhlas.
Odpovědět
sv

s v

29.8.2022 20:23 Reaguje na Miroslav Vinkler
Na rozdíl od maďarů, kteří mají benzín na příděl jsi chtěl říct vinklere. "Evropská energetická politika" je politika závislosti na genocidním rusácku, kterou ty tady soustavně propaguješ. Pro info Tykač nabízí 3TWh za rok, česká spotřeba je 70 TWh.Tolik k tvým fantasmagoriím slone v porcelánu.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 20:34 Reaguje na s v
Nabídnete vládě větší objem elektřiny za netržní cenu?
Asi těžko, jen tu blábolite.
Odpovědět
sv

s v

29.8.2022 21:49 Reaguje na Jaroslav Studnička
Jinými slovy taky chceš podobně jako vinkler vydávat prd do šumavy za řešení, blábolile. Fakta ti stejně jako vinklerovi nejdou pod čumák.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 23:58 Reaguje na s v
Vy jste nikdy žádný fakta nedoložil esvečko.
Odpovědět
sv

s v

30.8.2022 14:42 Reaguje na Jaroslav Studnička
Chápu, čtení ti dělá problém. S tím ti ovšem nepomůžu. Zkus požádat spoluchovance, který na tom není tak špatně.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

30.8.2022 17:33 Reaguje na s v
Tak že fakta jste nepředložil a jen tu hloupě plácáte.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 08:38
Vláda maká a snaží se, ve skutečně válečné situaci je to skutečně extrémně obtížné.
Ještě v zimě jsme byli na 100% závislí na ruském plynu, na co jede dnes náš průmysl, když odtud nejde ani kubík?
"Česko však omezení zatím nepocítilo, do země nadále proudí v jednotlivých dnech 60 až 90 procent obvyklých dodávek, v průměru 34 milionů kubíků denně. Jde o plyn z Norska, Nizozemska a Belgie, který částečně kryje nižší letní spotřebu, částečně jde do zásobníků jako rezerva na zimu."
Kdo tohle zařídil v době, kdy se Evropa snaží až zoufale utrhnout každý kubík plynu? Síkela.
Zastropování nebo lépe řešení cen energií naše vláda řeší na evropské úrovni, což je naprosto nutné. Jen jednotná Evropa má šanci se Putinovi ubránit. A právě ČR, vinou hlupství našich dřívějších politiků, je na tom skoro nejhůř a na celoevropském řešení je existenčně závislá.

A jaké řešení je pro nás vůbec možné??
"Kromě Holandska by Česko mohlo využít dva další nové plovoucí terminály na LNG v Německu – ve Wilhelmshavenu a Lubminu, odkud je přímé napojení na plynovod Opal (tím teče plyn určený i pro Česko). Podle Macenauera mohou být obě zařízení zprovozněna ještě do konce roku 2022."
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

29.8.2022 15:43 Reaguje na Pavel Hanzl
Boha jeho, vy tu točíte dvě citace už snad víc jak čtvrt roku, vy jste fakt tragéd.

Makali a snažili se i bolšáni. Akorát na dvě věci. Tohle není utkání žáků někde na vsi, kdy stačí, aby kluci lítali po hřišti jak šucpapír, tady to musí k něčemu bejt. Což není.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

29.8.2022 09:22
Vláda těžce zaspala. Měla přijít s vlastním řešením a neohlížet se na to, co bude dělat EU. Protože při pružnosti bruselských úředníků a politiků bude polovina občanů této země klasifikována jako bezdomovci, než EU něco vyřeší.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 09:40 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
A jaké "vlastní řešení" máte na mysli, když jsme dnes s plynem závislí stoprocentně na EU?
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 11:05 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Jakýkoli projekt v energetice je záležitost na mnoho let. Tudíž čekat od současné vlády nějaké okamzite řešení mi prije bzundozni. Vy jako myslíte, že nějaká jiná politická reprezentace vytáhne z klobouku hotové řešení????
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

29.8.2022 09:40
Žádná klimatická krize nehrozí.
Oznámilo to téměř 1200 vědců z celého světa včetně jednoho Nobelova laureáta, v dokumentu nazvaném World Climate Declaration. Reagují jím na politiku Bidenovy administrativy s tímto ujištěním:

„Není žádný důvod k panice a poplachu. Stavíme se silně proti škodlivé a nerealistické politice nulové CO2, kterou navrhuje Bidenův režim do roku 2050 . Klimatická věda musí být méně politická a klimatická politika víc vědecká“.
Žádá od vědců, aby upozorňovali, že modelové počítačové výstupy jsou „lidským produktem“ a závisejí plně na „tom, co do nich vložili teoretici a programátoři: domněnky, předpoklady, vztahy, parametrizace, omezení stability atd.“ Upozorňuje, že tyto faktory zůstávají z většiny nezveřejněné. A že tím „klimatická věda zdegenerovala v diskusi založenou na domněnkách, ne na solidní sebekritické vědě“. A musí teď začít „klást podstatně větší důraz na empirické vědění“.

Dokument upozorňuje na několik omylů šířených klimatickými aktivisty a uvádí je na pravou míru:
- Oteplování je způsobeno nejen antropogenními faktory, ale i přírodními
- Oteplování je pomalejší než předvídaly počítačové modely IPCC a se
správným vědeckým přístupem má lidstvo dost času se mu přizpůsobit.
- Klimatická politika vychází z nedokonalých modelů, které zveličují účinek
skleníkových plynů jako CO2 a ignorují fakt, že obohacování atmosféry
oxidem uhlíku je i prospěšné, naopak, snižování CO2 je nejen ekonomicky
nákladné, ale i ekologicky škodlivé.
- Pro tvrzení, že globální oteplování zvýšilo výskyt přírodních katastrof,
neexistují žádné statistické důkazy.

A teď zvědavě čekejme, jak se k tomu postaví politici, klimabubáci, globalističtí „influenceři“ a politicko-ekonomičtí černokněžníci v Davosu, kteří si z toho udělali výnosný kšeft, zatímco svět ženou do bídy „udržitelnou ekonomikou“ Green Dealu. Těm všem totiž deklarace vědců radí, že „cílem globální politiky musí být prosperita pro všechny“.

Chtělo by se zvolat "Konečně !" Je zapotřebí ekomagory také v Bruselu, Berlíně i Praze postavit na tu správnou stranu barikády ,kterou postavili mezi sebe a naprostou většinu společnosti, která má plné zuby s jejich pochybnými experimenty na lidech a zavlekla nás do současné krize.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 09:51 Reaguje na Miroslav Vinkler
Tohle je už fakt na hospitalizaci. Lesy celého světa jsou ničeny gigantickými požáry, v Jižní Evropě jsou řeky bez vody, všude se stále měří nové a nové teplotní rekordy, alpské a všechny ostaní ledovce kolabují a mizí a vy kdáknete, že "Žádná klimatická krize nehrozí".
Možná jen proto, že už dávno probíhá.

Vy jste už tak doblblý těmi Rusy, že už normálně lžete jak Lavrov.
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

29.8.2022 18:38 Reaguje na Miroslav Vinkler
Zase tu otravuješ s touhle blbostí? To ti opravdu nestačí, jak se tu vždy zesměšníš plácáním o klimatu?

Už to není 700, ale 1200? To jste přibrali nějaký léčebný ústav?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 09:55
Zkuste si udělat jen pro sebe velmi jednoduchý test, jestli jste doblblí Putinem nebo ne. Zodpovězte si na tuhle otázku:

"Kdyby Putin nezablokoval Evropě plyn, nastala by tahle příšerná energetická krize?"

Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 11:15 Reaguje na Pavel Hanzl
Já mám na Hanzla taky jednu jednoduchou otázku...
Léky od vašeho psychiatra jste si dneska již vzal?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 11:29 Reaguje na Jaroslav Studnička
Hlupáčku blbečku, zodpovězte si thle otázku. Je tak fatálně jednoduchá (žádný kachňál), že byste ji mohl dát.
Já vím, nedáte.....
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 12:07 Reaguje na Pavel Hanzl
A jéje, Hanzl to dneska rozjel opravdu ve velkém. To vypadá, že medikace byla vynechaná celý víkend.

Opět tu máme Hanzlovu noční můru v podobě kachní křivky :-)))
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 13:39 Reaguje na Jaroslav Studnička
Jste ruský bot, protože na určitý signál se otevře cluster pořád stejných kdákanců. Za jak dlouho jdete na upgrade? Jestli stačím najít další vaše funkce.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 15:26 Reaguje na Pavel Hanzl
Evidentně popisujete sám sebe, jelikož kachňála jste tu v diskuzích použil asi tak 100x...:-)))
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 21:56 Reaguje na Jaroslav Studnička
Zajímavé je, že tohle slovo asi nemáte v databázi, takže to musíte nějak oplkat, na což už software máte.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

30.8.2022 00:00 Reaguje na Pavel Hanzl
Kdybyste se místo blábolení věnoval kuličkám, udělal byste lépe.
Odpovědět
sv

s v

30.8.2022 14:43 Reaguje na Jaroslav Studnička
Jarda si nemá s kým hrát.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

29.8.2022 11:17 Reaguje na Pavel Hanzl
Ono tomu tak není, ale i kdyby bylo, tak si položte jednoduchou otázku- když se někdo chová jako dobytek a vrší sankce, myslí si snad, že ten druhý bude jen přihlížet?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 11:30 Reaguje na pavel peregrin
Omyl, tu válku vyhlásil Putin už dávno před válkou.
"Hlavní ale je, že se potvrdily podzimní informace, že podstatným důvodem extrémního růstu cen za ruský plyn byla snaha Kremlu dostat Evropu na kolena snížením dodávek a zvyšováním cen. Navíc v podmínkách, kdy si Gazprom zakoupil velké kapacity v zásobnících v Evropě a nechal je záměrně prázdné, a tudíž Evropu bez rezerv. Americká dodávka tuto brutální vyděračskou hru utnula". leden 2022
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

29.8.2022 18:41 Reaguje na pavel peregrin
Správně, no konečně jsi to pochopil. Putlernácek (tvůj miláček) se chová jako dobytek. :-)
Odpovědět
MD

Milan Dostál

29.8.2022 11:33 Reaguje na Pavel Hanzl
Zkuste si odpovědět na otázku: "Kdyby představitelé EU nevyhrožovali Putinovi, (a to už před válkou) že přestane EU odebírat plyn, nastala by tahle příšerná energetická krize?"
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 11:51 Reaguje na Milan Dostál
Nevím, kdo komu vyhrožuje (Putin běžně Evropě jaderným napadením), ale plyn se dodává na základě smlouv a ne kdákání politiků.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

29.8.2022 12:00 Reaguje na Pavel Hanzl
Protože, nedokážete přemýšlet v souvislostech, plácáte dokola to samé. A za vašimi zády i podporovatelé současné vlády i vláda sama pomalu přichází na to, že zaspala a je neschopná.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 12:18 Reaguje na Milan Dostál
Hluboký omyl, právě na souvislosti všechny upozorňuji a kdákání o "zaspání" vlády je čistě účelové, protože nikdo neví v čem zaspala a co měla vlastně dělat.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 12:22 Reaguje na Milan Dostál
Byli jsme jako snad jediní z EU stoprocentně závislí na ruském plynu. A liliPutin nám to stopnul.
Přitom máme dnes plynu dost, i když je drahý stejně, jak pro všichni ostatní.
Zkuste vymudroval, kdo to všechno zařídil a dojednal. grýndýl ani Paroubkovi Marťani to nejsou.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 12:29 Reaguje na Pavel Hanzl
A kolovrátek Hanzl točí svoje kolečko blábolů :-)))
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 12:51 Reaguje na Jaroslav Studnička
Sorry jako, já měl dotaz a to spustí asi ve vaší koblize nějaký cluster blbých blábolů. Určitě nejse ruský bot, jako Vinkler?
Odpovědět
MD

Milan Dostál

29.8.2022 13:05 Reaguje na Pavel Hanzl
Odpověste si: Jak nazvat člověka který své názorové odpůrce nazývá ruskými trolly apod.?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 13:34 Reaguje na Milan Dostál
Rád nazývám věci pravými jmény. Pokud se někdo snaží o maximální poškození naše státu ve prospěch nepřítele, je kolaborant, pokud někdo tu šíří ruskou demagogii, je ruský troll (možná i bot).
Odpovědět
MD

Milan Dostál

29.8.2022 14:07 Reaguje na Pavel Hanzl
To, že dílem psychopati dílem neumětelové a snad i inteligentní lidé s jediným cílem zavděčit se vedou EU do záhuby i bez Ruska, je holý fakt, ne demagogie. Jenže to vy nepochopíte.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 14:25 Reaguje na Milan Dostál
Jakým způsobem nás vedou do záhuby?
V zimě jsme brali 100% z Ruska a to nám zavřelo kohouty. To je naprosto likvidační a VŠICHNI vám potvrdí, že bez plynu naše ekonomika totálně zbankrotuje.
Jak to, že za půl roku teroru nezbankrotovala?
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

29.8.2022 15:53 Reaguje na Pavel Hanzl
Teplo? Léto? Fixované ceny?

Ani jedno už moc dlouho nevydrží.

Tak co tam máte dál, plácale?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 21:51 Reaguje na Svatá Prostoto
Jaké léto, jaké fixované ceny proboha čeho? Náš průmysl potřebje i teď milióny kubíků plynu a z Ruska nejde ani ťok. Kde se teda berou?
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

30.8.2022 13:24 Reaguje na Pavel Hanzl
Z Ruska nejde nic? Nic a nikomu? Fakt jo?
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 17:31 Reaguje na Pavel Hanzl
Dobře, Hanzle, proč tedy současná vláda rajtuje na simlovi UEL, když je jasné, že bez uhlí to už vůbec nepůjde????
Odpovědět
MD

Milan Dostál

29.8.2022 20:01 Reaguje na Pavel Hanzl
Vždyť říkám , že to nepochopíte. Poslechnete si nějakého ekonoma. Až vám přijde o 300% vyšší zalohy na plyn, tak vám to třeba dojde. Někomu se ještě k tomu zvednou úroky na hypotéce o 100%, co se asi stane?
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 20:22 Reaguje na Milan Dostál
Pak barák toho dotyčného koupi někdo, kdo si jej více zaslouží.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

30.8.2022 08:34 Reaguje na Darth Bane
Pokud se bude jednat o jednotlivce tak v pořádku, ale zřejmě se to dotkne min.30% obyvatel a to svými důsledky smete i ty co si dnes myslí, že jsou za vodou.
Odpovědět
DB

Darth Bane

30.8.2022 08:52 Reaguje na Milan Dostál
Já s vámi souhlasím, je potřeba si uvědomit, že 2/3 bývalých držitelů dekretů na státní byty jsou privatizační zloději. Na každou svini se najde řezník.
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 20:20 Reaguje na Pavel Hanzl
Vždyť jste tvrdil, že místo plynu lze dát pár panelu na střechu. TAK jak to je????
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 21:52 Reaguje na Milan Dostál
Nepochopím. Bo je to cypovina ďa cyp.
Odpovědět
JS

Jaroslav Studnička

29.8.2022 13:09 Reaguje na Pavel Hanzl
Pokud tu blábolíte stejné dojmologie neustále dokola, je oslovení "kolovrátek" zcela na místě.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

29.8.2022 15:50 Reaguje na Pavel Hanzl
Zodpovězte si tuhle otázku ... kdyby slavná EU v čele s Německem netlačila čistě na sílu grýndýl/Energiewende a tím totálně nedojebala diverzifikaci zdrojů, a tedy i energetickou bezpečnost Evropy, nastal by tento bordel?

A jako doplňkovou si můžete střihnout otázku, zda by DNES Voloďa něco zkoušel, kdyby už při v 2014 při ruské okupaci Krymu slavná EU, opět s Německem, resp. Angelou v čele, adekvátně zareagovala. A ne že mu prostě ten Krym pustila ...
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

29.8.2022 13:04
Panika na trzích: V Německu zdražila elektřina za týden o polovinu
dnes 12:29

Ale já se nebojím, zelený Hanzl si s tímto drobným problémem poradí !
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 13:35 Reaguje na Miroslav Vinkler
Jistě, protože ropáci a kšeftaři s fosilním uhlíkem to prokazatelně nezvládají.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

29.8.2022 14:15 Reaguje na Pavel Hanzl
Pane Hanzle. Vám jaksi pořád nedochází prostý fakt, že vývoj světové politiky a následné rozdělení trhů s energiemi nebudou určovat a nikdy neurčovali nějací Zelení. Ti možná slouží za užitečné blbce, ale ti, kdo skutečně mají vliv a moc, jsou ti podle vás ropáci a kšeftaři. Potažmo bankéři typu Rothschilda, židovská lobby v Rusku, Izraeli, USA.
Co a jak bude, rozhodnou právě oni a nikdo jiný, o tom buďte ujištěn.A podřídí se jim i Německo, Francie a celá EU, natož pak nějaká ČR. Takže nemá cenu jitřit svoje čivy, protože všechno je jinak, než se zdá a natož, jak to média pro veřejnost předkládají.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 14:29 Reaguje na pavel peregrin
Samozřejmě o tom rozhodují kšeftaři s fosilem a já nechci uvést laciný bonmot, že podle toho to vypadá.
protože to šéfovali celkem rozumně, dokud Putin nevyhlásil energetickou válku a všechno nepodrazil.
Ten návrh je jen o způsobu řešení, který by samozřejmě zase řídil stát a kšeftaři, nikdo zelený.
Odpovědět
pp

pavel peregrin

29.8.2022 14:40 Reaguje na Pavel Hanzl
Ale pokud Putin vyhlásil dle vás energetickou válku, nezdá se vám, že to udělal jako odvetné opatření?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

29.8.2022 21:48 Reaguje na pavel peregrin
Nemyslím. Chystal se na to 20 let a rozjel to loni touhle dobou, dávno před ukajinou. Ta měla být jen odrazový můstek do Evropy. Měl to naplánované a promyšlené velmi dobře.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

29.8.2022 15:54 Reaguje na Pavel Hanzl
"Samozřejmě o tom rozhodují kšeftaři s fosilem ..."

Njn, tohle by se za SPK stát nemohlo:-))).

Hanzlík se nám začíná odkopávat:-))).
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 17:26 Reaguje na pavel peregrin
Aha, tak Rotschild, který je mimochodem chudší, než Babiš, může za to, že si Němci rozhodli odstavit jádro, že si blbí Češi stanovili UEL, že se františek vybrali na údržbu jaderných zdrojů, a že si země EU snížily mezi 2012 až 2022 produkci zemního plynu o 75 procent. Co s tím mají společného Izraelci, byste mohl popsat detailněji. Jinak víte že antisemitismus je trestný????
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 17:20 Reaguje na Pavel Hanzl
Ale zvládají, stačí se podívat na ceny mimo Evropu, kde jim do toho ekoteroriste nestrkaji zobaky.
Odpovědět
JV

Jaroslav Vozáb

29.8.2022 16:52
Vážení kolegové,
kdo z Vás ví, že za první republiky byl platný zákon o přiměřeném zisku, který definoval míru zisku výrobci, velkoobchodu i maloobchodu. Pokud bychom měli v platném právním řádu obdobu, nemohly by se uplatňovat spekulace a run na ceny. My se především okrádáme sami mezi sebou.
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

29.8.2022 17:12 Reaguje na Jaroslav Vozáb
Přesně tak... děkuji Vám, mám stejný názor - nejedná so o nic jiného než spekulování na cenu
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 17:18 Reaguje na Jakub Graňák
Ta cena je zřejmé ještě stále směšné nízká, protože se stále ne a ne najít nový subjekt, který by chtěl elektřinu vyrábět a dodávat na trh, a tím zvýšit nabídku.
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

29.8.2022 18:38 Reaguje na Darth Bane
Nic proti tomu - trh se zjevně pořád ještě nehroutí. Na druhou stranu, jak ukázal nejen např. N. Taleb - trhy a tradeři všeobecně jsou zcela iracionální "živočichové" velmi často pracující "v dobré víře" na vlastní záhubě.
Postavit elektrárnu asi nebude úplně "Hornbachprojekt", nebo se pletu a můžu si ji sbouchat doma na dvorku z odřezků co zbyly po stavbě králíkárny?
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 22:42 Reaguje na Jakub Graňák
No, podle toho, co vidím okolo sebe , si většina obyvatel EU přesně toto myslí..... Tedy, že elektrárna je hornbachprojekt. Jinak už by minimálně před 15 až 20 lety to obyvatelstvo tlacilo politické reprezentace, aby stárnoucí zdrojovém infrastrukturu zaclo obnovovat. Nějak nikomu nevadilo, že téhle volné politické niky se chopili zelení po svém. No, a tady je výsledek. Dle mého úsudku tedy na tento okamžik, který musel nastat, a na který se zadelavalo minimálně 15, ale spíše 20 až 25 let, je místní obyvatelstvo plně připraveno, a někde po garážích a suplikach mají řešení, které je fungující alternativou toho zeleného.....a pokud nemají, pak jsou dementní, a nic jiného si nezaslouží. Normální člověk ví, že když chce sklízet, tak musí zasit, a pokud nějaký zdroj spotrebuju, a nemíním se v budoucnosti radikálně uskrovnit, že průběžně musím tvořit náhradu. Tohle se v EU vůbec neděje, posledních 15 až 20 let se akorát ideologicky zváni, a nyní se hledá nejake humanoidni řešení, jak vochcat fyzikální zákony.
Odpovědět
MD

Milan Dostál

30.8.2022 08:52 Reaguje na Darth Bane
Mohu s vámi souhlasit, vemte si, že všechny naše JE byly naplánovány hluboko v socializmu a odmyslete si ideologii, ti co to plánovali museli mít nějakou dlouhodobou vizi a plán na desítky let. Dnes nejen ČR, ale celá EU jede od voleb do voleb a takto se nic takového stavět nedá.
Odpovědět
SP

Svatá Prostoto

30.8.2022 13:29 Reaguje na Milan Dostál
U jádra to není od voleb do voleb ... z jádra se prostě některým retardům podařilo udělat nástroj antikristův.
Odpovědět
DB

Darth Bane

29.8.2022 17:16 Reaguje na Jaroslav Vozáb
Vždyť ten zisk je přiměřený. Když elektrárna s 60 procentní účinnosti nakoupí plyn za 350 Euro za KWh, pak je přeci primerene, že prodá kolem 800 Eur za kWh. Pokud si myslíte, že ten zisk je neprimereny, máte skvělý business plán.....vyrabejte elektřinu, tím zvýšíte nabídku, a ceny klesnou.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist