https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovarske-lazenske-lesy-rozsiruji-sluzby-pro-verejnost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovarské lázeňské lesy rozšiřují služby pro veřejnost

1.8.2020 00:01 | K. VARY (ČTK)
Lázeňské lesy mají ve správě dvě oblíbené rekreační lokality, Goethovu vyhlídku a lesní areál Linhart.
Lázeňské lesy mají ve správě dvě oblíbené rekreační lokality, Goethovu vyhlídku a lesní areál Linhart.
Foto | Lubor Ferenc / Wikimedia Commons
Lázeňské lesy Karlovy Vary postupně rozšiřují služby a akce pro veřejnost. Kavárny na Goethově vyhlídce i v areálu Linhart začaly fungovat i v pracovní dny, městské lesy pořádají příměstské tábory, plánují například vybudování geoparku nebo otevření zip-line dráhy, což je adrenalinový sjezd na ocelovém laně. Novinářům to dnes řekl ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary Stanislav Dvořák.
 

Lázeňské lesy mají ve správě dvě oblíbené rekreační lokality, Goethovu vyhlídku a lesní areál Linhart. "Jen na Goethovu vyhlídku přišlo loni asi 18 000 lidí a je tam poloviční provoz než na Linhartu. Odhadem tak na Linhart přijde ročně asi 50 000 lidí," uvedl Dvořák. Tím, že areál Linhart je volně přístupný, není možné přesný počet návštěvníků spočítat.

Právě kvůli velké návštěvnosti obou míst městská firma rozšířila provoz i sortiment místních kaváren. Jenže kvůli tomu, že rozhledna Goethova vyhlídka i správní budova Linhartu byly opraveny za evropské dotace a stále trvá takzvaná doba udržitelnost projektu, není možné prodej rozšířit. Podle podmínek dotace musí být neziskový.

V areálu Linhart, kde je lanové centrum, stezka v korunách stromů nebo obora s divočáky, jeleny a daňky, plánují Lázeňské lesy častější akce pro veřejnost. Letos začaly Dnem s Lázeňskými lesy o který byl velký zájem, dalšími akcemi budou hudební vystoupení, pohádky pro děti a další. Přestěhuje se sem i ředitelství Lázeňských lesů.

Na Goethově vyhlídce by se měla v červnu otevřít ve spolupráci se soukromým provozovatele zip-line dráha. Ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou a Českou geologickou službou by v okolí rozhledny měl vzniknout geopark, naučná stezka s ukázkami hornin, zprvu hlavně regionálních, později možná i z jiných oblastí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist