https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovy-vary-nasadi-misto-sekacek-na-travu-stado-ovci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovy Vary nasadí místo sekaček na trávu stádo ovcí

14.6.2020 00:20 | KARLOVY VARY (ČTK)
Lázeňské lesy Karlovy Vary si pořídily stádo ovcí. Bude spásat trávu v těžko přístupných místech ve městě. První lokalitou je třešňový sad u Staré Pražské ulice. ČTK to řekl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).
 

"Tím, že je to značně ve svahu a údržba by byla značně nákladná, tak se Lázeňské lesy rozhodly, že tam vysadí třicet kusů ovcí, které budou dělat biologické sekačky," uvedl Bursík.

"Je to vlastně zkouška. Pan ředitel lesů s tím přišel, tak jsme se domluvili, že to zkusíme. Pokud se to osvědčí, najdeme podobné plochy, kde se dají tyto biologické sekačky nasadit, tak je tam nasadíme," dodal Bursík.

Karlovy Vary leží v úzkém údolí a mají jak rozsáhlé parkové plochy, tak i lázeňské lesy, které se sice neudržují tak intenzivně jako parky, ale částečná údržba pro zachování zdravotně rekreačního významu je nezbytná. Nevýhodou nasazení ovcí na likvidaci trávy je ale to, že musí být v ohrazeném prostoru.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

va

vaber

15.6.2020 08:59
ovce není rotační sekačka takže nezabije vše živé co na louce žije, jen ovce nespásají trávu tak úhledně jako sekačka a zanechávají exkrementy a to může někomu vadit
Odpovědět
KS

Krejcar Stanislav

15.6.2020 15:40 Reaguje na vaber
Souhlasím, jen zde v článku není zmíněna ekonomika údržby a ošetření. Laické líbivé ekologické, moderní. Ovce jsou v středoevropské krajině chovány staletí. Jako každé zvíře chované člověkem , vyžaduje i starostlivost a ošetření, nejen stříhání vlny. Je zajímavé, že se už desetiletí potvrzuje, že jihoamerické lamy a kozy jsou k přírodě na nárokům ještě uspornější než ovce. Lamy nejsou původním českým zvířetem, ale oni to nejsou ani divocí koně z Británie chovaní u Milovic v "České krajině" !
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist