https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klimaticti-aktiviste-blokovali-silnice-v-nekolika-nemeckych-a-rakouskych-mestech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klimatičtí aktivisté blokovali silnice v několika německých a rakouských městech

6.2.2023 18:39 (ČTK)
Aktivisté z hnutí Poslední generace (Letzte Generation) zablokovali v několika německých městech silnice. Podle agentury DPA protestovali v Berlíně, Kolíně nad Rýnem, Lipsku či Magdeburgu. Podobné akce se dnes konaly i v Rakousku.
 

Na jednom z dálničních sjezdů v hlavním městě Německa se několik aktivistů k silnici přilepilo. V Hannoveru skupina zablokovala kruhový objezd. Dva aktivisté se tam přilepili k asfaltu, řekl mluvčí policie.

V Düsseldorfu se aktivisté přilepili na okraj čtyřproudé hlavní dopravní tepny. Provoz tím nebyl zcela ochromen, ale byl sveden do jednoho jízdního pruhu, uvedla mluvčí policie. Stejně jako na dalších místech konání protestních akcí se tu vytvořila kolona.

Předsedkyně frakce Zelených ve Spolkovém sněmu Katharina Drögeová vyjádřila ohledně nových blokád dopravních tepen nepochopení. "V čem spočívá poselství? Čeho tím chtějí dosáhnout?" tázala se v rozhovoru s televizemi RTL a n-tv.

V rakouském Innsbrucku dnes ráno klimatičtí aktivisté zablokovali důležitou příjezdovou silnici v centru města. Policie agentuře APA sdělila, že několik lidí se přilepilo na vozovku, další protestovali vestoje. Policie zřídila objížďku, ale přesto se vytvořila zácpa.

Zatímco v Innsbrucku demonstranti silnici opustili po zhruba 90 minutách, ve Štýrském Hradci podobná protestní akce trvala zhruba 15 minut. Tři lidé si tam sedli na frekventovanou silnici, ale nepřilepili se.

Aktivisté z Poslední generace protestují například proti podpoře těžby fosilních paliv a demonstrují například za snížení povolené rychlosti.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (2)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Viktor Šedivý

6.2.2023 22:47
Dokud nebude povolené přes překážky na vozovce normálně přejíždět, nedají pokoj.
Odpovědět
MJ

Marcela Jezberová

7.2.2023 11:24
Copak, na Bali nasněžilo?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist