https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klimaticti-aktiviste-po-letni-pauze-obnovili-v-berline-protestni-akce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klimatičtí aktivisté po letní pauze obnovili v Berlíně protestní akce

14.9.2023 10:21 | BERLÍN (ČTK)
Protest se sice obešel bez přilepování se k vozovce, ale i tak na několik hodin zastavil dopravu na jedné z rušných berlínských ulic.
Protest se sice obešel bez přilepování se k vozovce, ale i tak na několik hodin zastavil dopravu na jedné z rušných berlínských ulic.
Klimatické hnutí Poslední generace (Letzte Generation) v Berlíně po letní pauze obnovilo protestní akce. Včerejší demonstrace ale dopravu v metropoli narušila jen mírně, rozsáhlejší protesty připravují aktivisté od nadcházejícího týdne.
 

Aktivisté se sešli v berlínské čtvrti Moabit, odkud se v průvodu vydali k hlavnímu vlakovému nádraží. Zde se domáhali toho, aby kancléř Olaf Scholz postupoval důrazněji v ochraně životního prostředí. Protest se sice obešel bez přilepování se k vozovce, ale i tak na několik hodin zastavil dopravu na jedné z rušných berlínských ulic. Narušen byl i provoz tramvají.

Velké protesty včetně blokád chystá hnutí v Berlíně od nadcházejícího týdne. V pátek se Poslední generace chce přidat k demonstraci uskupení Fridays for Future (Pátky pro budoucnost), které do Berlína svolalo klimatickou stávku.


reklama

 
Aleš Zápotocký
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (6)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

14.9.2023 10:56
Řidiči by se měli vybavit baseballkami a v okamžiku protestní akce aktivistů by měli zahájit vlastní "akci".
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

14.9.2023 15:28 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Násilí je řešení. Nechcete je rovnou střílet?
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

15.9.2023 09:27 Reaguje na Michal Uhrovič
Na hrubý pytel hrubá záplata. Nepovolené obsazení vozovky je taky forma násilí.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

19.9.2023 21:03 Reaguje na Michal Uhrovič
To přeci není násilí, to je mírumilovná demonstrace.
Odpovědět
JS

Jiří Svoboda

14.9.2023 11:02
Protestují jak ovce bez náznaku dobrého řešení. To je velmi smutné!
Odpovědět
MU

Michal Uhrovič

14.9.2023 15:29
Aktivisté si dali prázdniny, zaletěli si na dovolenou na Bali a do Itálie, dali pár hudebních festivalů a nyní znovu do práce.
Nový iphone 15 vám nikdo na zadarmo nedá.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist