https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/konflikt-mezi-zemedelci-a-pastevci-v-cadu-ma-24-obeti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Konflikt mezi zemědělci a pastevci v Čadu má 24 obětí

16.12.2020 11:36 | NDJAMENA (ČTK)
Ke konfliktům mezi kmeny dochází každý rok na konci období dešťů. Pastevci kvůli klimatickým změnám musejí hledat nové zdroje potravy pro svá zvířata a často dorazí na okraj polí těsně před sklizní.
Ke konfliktům mezi kmeny dochází každý rok na konci období dešťů. Pastevci kvůli klimatickým změnám musejí hledat nové zdroje potravy pro svá zvířata a často dorazí na okraj polí těsně před sklizní.
V Čadu se v posledních dnech zhoršil konflikt mezi místními kočovnými pastevci a zemědělci, jimž zvířata údajně ničí pole. Při zatím poslední vlně sporů o půdu zemřelo 24 lidí. Policie oběma stranám zabavila zbraně, informovala stanice VOA Afrique.
 

Ke konfliktům mezi kmeny dochází každý rok na konci období dešťů. Pastevci kvůli klimatickým změnám musejí hledat nové zdroje potravy pro svá zvířata a často dorazí na okraj polí těsně před sklizní. Podle rádia RFI k eskalaci sporů přispívá postoj místních úřadů, které jsou na straně pastevců.

Ministr komunikace vyzval k rychlé reakci a zabavení všech nelegálně držených zbraní v rukou civilistů.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Kamil Krabice

Kamil Krabice

17.12.2020 10:44
Nic nového pod slunkem. Afričaní jsou známí tím, že řeší obyčejné spory neobyčejně brutálně. Jak řekl jeden náš velvyslanec.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist