https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kritizovany-trh-na-indoneskem-ostrove-sulawesi-uz-nebude-prodavat-psi-maso
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kritizovaný trh na indonéském ostrově Sulawesi už nebude prodávat psí maso

23.7.2023 01:13 | JAKARTA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Nechvalně proslulý trh Tomohon na indonéském ostrově Sulawesi přestane prodávat psí a kočičí maso. Na kruté zabíjení zvířat na trhu dlouho upozorňovali aktivisté. V roce 2018 vyzvaly celebrity jako herečka Cameron Diazová či komik Ricky Gervais dopisem indonéského prezidenta, aby obchod s masem psů a koček zakázal, informovala agentura AP.
 

Bojovníci za práva zvířat v minulosti uvedli, že psi jsou na trhu drženi v klecích v krutých podmínkách, poté bývají omráčeni ranou palicí a zaživa je jim opalována srst před zraky kolemjdoucích, včetně dětí. Podle aktivistů si zvířata "procházela peklem".

Organizace Humane Society International (HSI) uvedla, že zbývající psy a kočky určené na porážku na trhu Tomohon zachrání a rozmístí je do útulků. HSI rovněž slíbila pokračovat v kampani za celostátní zákaz zabíjení psů a koček pro konzumaci. Takový zákaz již platí například v metropoli Jakartě. Na severu Sulawesi ale podle aktivistů takto nadále umírají tisíce zvířat.

Podle skupiny Dog Meat Free Indonesia konzumuje psí maso asi sedm procent Indonésanů. Považují ho za tradiční delikatesu nebo věří v jeho léčivé účinky.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jaroslav Řezáč

23.7.2023 03:39
když máte hlad, tak je to jedno...
Odpovědět
ss

smějící se bestie

23.7.2023 07:12 Reaguje na Jaroslav Řezáč
1*
Odpovědět
Pe

Pepa

23.7.2023 07:21 Reaguje na Jaroslav Řezáč
Řekni to dětem až budou mít hlad.
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

23.7.2023 08:44 Reaguje na Pepa
Kauflanďácký hrdinství a kecy někoho kterýmu není zatěžující sníst krávu ale pes je něco extra. Všichni magoři nejsou, sníst se dá všechno i pes
Odpovědět
va

vaber

23.7.2023 08:57
pes nebo kočka je nějaké zvláštní zvíře? psů a koček je u nás jak sr+ček,
muslimové nejí prasata, že jsou špinavá , Indove krávy , potrhlí evropané psy a kočky a vnucují světu ,že zrovna kočky a psy je správné nejíst,
Evrpoa je stejně primitivní jak ostatní svět a vnucuje ostatním svá primitivní pravidla
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

23.7.2023 09:01 Reaguje na vaber
Tady vidíte, jak pokrytecké to je.
Odpovědět
kk

karel krasensky

23.7.2023 09:25
Škoda.Psí maso je zdravé.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist