https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kromeriz-zacne-pouzivat-podzemni-a-polopodzemni-kontejnery
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kroměříž začne používat podzemní a polopodzemní kontejnery

21.5.2019 00:12 | KROMĚŘÍŽ (ČTK)
Kroměřížská radnice připravuje změnu v systému shromažďování odpadů. Plánuje vybudovat polopodzemní a podzemní kontejnery. / Ilustrační foto
Kroměřížská radnice připravuje změnu v systému shromažďování odpadů. Plánuje vybudovat polopodzemní a podzemní kontejnery. / Ilustrační foto
Foto | Jana Půlpánová / Envirostyl
Kroměřížská radnice připravuje změnu v systému shromažďování odpadů. Plánuje vybudovat polopodzemní a podzemní kontejnery. V příštích letech by se měly objevit na 35 stanovištích ve 13 lokalitách. Investiční záměr přijde podle projektanta zhruba na 25 milionů korun, město by rádo na jeho financování využilo dotace, sdělil včera v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Vondrášek.
 

Podle místostarosty Karla Holíka (ČSSD) má nyní město ve 13 zmíněných lokalitách 53 stanovišť s 321 kontejnery o celkovém objemu 355 metrů krychlových. "Nově zde bude výrazně méně stanovišť, jen 150 kontejnerů, ale s asi celkem o 320 metrů krychlových větším objemem, a navíc získáme asi dvě desítky nových parkovacích míst," uvedl Holík.

Radnice chce nové kontejnery osazovat postupně. "Příští rok bychom rádi tyto kontejnery instalovali na náměstích Komenského a Milíčovo a před koupalištěm Bajda. Díky polopodzemním a podzemním kontejnerům kroměřížská náměstí a ulice jistě prohlédnou a budou pro oko turisty i našich občanů mnohem přitažlivější," doplnil Holík.

Další přínos by podle něj mělo představovat očekávané zvýšení produkce tříděného odpadu zhruba o 200 tun ročně. Ve většině lokalit by měly být vybudovány polopodzemní kontejnery, v historické části pak podzemní, které nenaruší historický ráz města. V samotném centru Kroměříže přitom dosud nádoby na separovaný odpad zcela chybějí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

23.5.2019 14:55
Nevím, nevím jestli je to správná cesta. Dávám přednost revitalizovat celý prostor a kontejnery postupně instalovat na ideální místa.
Očekávám, že vzniknou strašné vícenáklady. Z principu věci nejsou vybrána ideální místa, ale místa jak se nyní hodí. Instaloval jsem takto 7 míst u 4 míst, kde se vzala tu se vzala nějaká překážka. Vícenáklady rostly na přeložky do nesmyslných výšin.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist