https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kromerizska-radnice-odpusti-lidem-poplatek-za-psa-z-utulku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kroměřížská radnice odpustí lidem poplatek za psa z útulku

27.4.2019 00:10 | KROMĚŘÍŽ (ČTK)
Lidé, kteří si vezmou psa z kroměřížského útulku, za něj už nebudou městu platit poplatek. / Ilustrační foto
Lidé, kteří si vezmou psa z kroměřížského útulku, za něj už nebudou městu platit poplatek. / Ilustrační foto
Foto | JenniGut / Pixabay
Lidé, kteří si vezmou psa z kroměřížského útulku, za něj už nebudou městu platit poplatek. Vyplývá to ze změny příslušné vyhlášky o místních poplatcích, kterou schválili zastupitelé, řekla včera novinářům místostarostka Daniela Hebnarová (ODS). Dosud lidé neplatili za psa z útulku jen dva měsíce poté, co si ho vzali.
 

Změna se týká obyvatel Kroměříže a jejích místních částí. "Chtěli bychom podpořit ty, kteří si pro toho pejska do útulku přijdou, kteří se o něho budou starat, kteří mu zabezpečí veterinární péči, samozřejmě stravu i lásku, kterou to zvíře potřebuje. Město sice přijde asi o 6000 až 7000 korun ročně, na druhou stranu ušetříme za náklady, za veterinární ošetření a za péči o psy v městském útulku," uvedla Hebnarová.

Zastupitelé změnili pasáže vyhlášky o místních poplatcích týkající se psů v poměrně krátké době podruhé. V roce 2017 schválili, že senioři v Kroměříži neplatí nic za prvního psa ve svém vlastnictví, kterého ve městě přihlásí. Dříve lidé, kteří pobírají invalidní, starobní, vdovský či vdovecký důchod, jenž je jejich jediným zdrojem příjmu, a také poživatelé sirotčího důchodu, platili za prvního psa 200 korun.

Podle platné vyhlášky se v Kroměříži platí poplatek za psa staršího tří měsíců. Platí jej lidé s trvalým pobytem a firmy se sídlem v Kroměříži. Lidé žijící či firmy sídlící v domech se čtyřmi a více byty platí za prvního psa 800 a za druhého a dalšího 1200 korun, v rodinných domech a v domech se třemi a méně byty 400 korun za prvního a 600 korun za druhého a dalšího psa. Za prvního psa, jehož držitel má trvalý pobyt nebo sídlo v místních částech Bílany, Hradisko, Drahlov, Kotojedy, Postoupky, Těšnovice, Trávník, Vážany a Zlámanka se platí ročně 200 a za druhého a dalšího psa 300 korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Viktor Chrást
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SH

Stanislav Hrouzek

30.9.2019 16:32
To dává smysl.

A dost možná se takoví lidé budou i o svého psa lépe starat...
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist