https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-kozesinam-zahyne-rocne-30-milionu-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli kožešinám zahyne ročně 30 miliónů zvířat

18.10.1999 16:20 | PRAHA (EkoList)
Na problém utrpení desítek miliónů tzv. "kožešinových zvířat" měla upozornit veřejnost dnešní akce ekologické organizace Animal SOS na Staroměstském náměstí v Praze. Organizátoři zároveň chtěli podle svých slov přesvědčit veřejnost, aby úplně přestala kupovat výrobky z tzv. pravých kožešin.
 

Lišky jsou spolu s norky nejčastějšími obětmi kožešinového průmyslu. Foto: Jakub Kašpar/EkoList

"Podmínky na kožešinových farmách naprosto nevyhovují potřebám zvířat, která žijí ve strachu a stresu, trpí chorobami a zraněními. Jejich usmrcování navíc probíhá metodami na hranici legálnosti," řekl mluvčí organizátorů Jan Lorenc. Problematické ovšem není jen zacházení se zvířaty na farmách, ale také lov do pastí, který je stále ještě povolen například v Kanadě nebo v Rusku.

Akci podpořila svojí přítomností také Miss ČR Helena Houdová, která se v kampaních za práva zvířat angažuje již několik let.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist