https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kvuli-nedostatku-kysliku-uhynula-v-hermanickem-rybniku-tuna-ryb
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kvůli nedostatku kyslíku uhynula v Heřmanickém rybníku tuna ryb

29.8.2019 00:25 (ČTK)
Kvůli nedostatku kyslíku uhynula v Heřmanickém rybníku v Ostravě asi tuna ryb. / Ilustrační foto
Kvůli nedostatku kyslíku uhynula v Heřmanickém rybníku v Ostravě asi tuna ryb. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Dzed / Pixabay
Kvůli nedostatku kyslíku uhynula v Heřmanickém rybníku v Ostravě asi tuna ryb. Správce revíru Vlastimil Raška většinu nechal odvézt do kafilérie. Škodu zatím nevyčíslil. Řekl dnes.
 

"Ve sběru pokračujeme. Situace se vrací do normálu. Odhad je, že uhynulo okolo deseti metráků ryb. Celkem jich v rybníce máme asi 600 metráků," uvedl Raška.

Ředitel Krajské veterinární správy Ostrava Severin Kaděrka řekl, že úhyn způsobily momentální klimatické podmínky. "Ryby se dusí v důsledku nedostatku kyslíku, uvedl. Situaci v posledních dnech podle něj zkomplikovaly hlavně řasy, které se během dešťů dostaly na dno, kde začaly zahnívat. Tím z vody ubíraly kyslík, který pak chyběl rybám.

Veterináři správci rybníku doporučili, aby uhynulé ryby průběžně sbíral a nechal odvézt do kafilérie k likvidaci. "Rozkládající ryby by zase ubíraly kyslík. Máme informaci, že během včerejšího dne (středy) bylo takto odvezeno 980 kilogramů ryb," řekl Kaděrka.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist