Lesy ČR otevřely v Židlochovicích zpracovnu zvěřiny a maloobchodní prodejnu
Prodejna a zpracovna je v areálu židlochovického zámku, na němž podnik hospodaří. Prodejna bude otevřená třikrát týdně od středy do pátku a ročně má zpracovnou projít 40 až 60 tun masa. Lidé si budou moct koupit chlazené i mražené maso ze zvířat, která pocházejí z honiteb, obor a bažantnic. Zkušební provoz zahájily Lesy ČR letos v květnu.
"Z prvotních obratů a prodejů je patrné, že lidé mají největší zájem o zvěřinu dančí a jelení i maso z divočáka. Zatím je nižší poptávka po srnčí zvěřině," řekl ředitel Lesního závodu Židlochovice Miroslav Svoboda.
Sezonně, zejména v návaznosti na dobu lovu různých druhů zvěře, bude mít podnik i nabídku masa z bažantů nebo zajíce. "Plánujeme také prodej hotových výrobků a některých uzenin," uvedl Svoboda.
S prodejem zvěřiny začaly Lesy ČR v roce 2020, nyní je možné ji koupit na 60 místech, obvykle se však jedná o celá zvířata v kůži. Zájem zatím každý rok roste.
reklama
Dále čtěte |
Online diskuse
Všechny komentáře (12)
Jarka O.
2.10.2024 07:07Vít Prokop
2.10.2024 12:21Břetislav Machaček
4.10.2024 10:44 Reaguje na Vít Prokopsmlsne na zdechlinách a červech z nich? A co takový velmi chutný
candát živící se zdechlinami ryb? U nich vám zdechliny nevadí?
Když jste tak úzkostlivý, tak doporučuji přejít na vegánství,
ale rostliny taky rostou na hrobech živočichů a využívají živiny
z trusu a moči zvířat.
Jarka O.
4.10.2024 11:00 Reaguje na Břetislav MachačekJarka O.
4.10.2024 11:05 Reaguje na Břetislav MachačekRadek Čuda
2.10.2024 13:30Lukas B.
2.10.2024 15:20ale co chceme v zemi, kde je problém v kuchyni v hospodě škrabat brambory nebo používat čerstvé vejce ve skořápce, žánop.
Radek
2.10.2024 18:01Lukas B.
3.10.2024 15:41 Reaguje na RadekJarka O.
3.10.2024 22:50 Reaguje na RadekBřetislav Machaček
4.10.2024 10:57pro její skladování. Místní myslivci si pro své potřeby udělali zpracovnu
v hájence a zakoupili chlaďáky na přechování zvěře do doby dodání výsledků
vyšetření z veteriny. Ceny mají přijatelné, ale zvěřina je bohužel pouze pro vymezený okruh známých. Není ji tolik, aby byla předmětem reklamy a
veřejné nabídky. U LČR je to jiné a tak jim fandím. Jednou jsem ale od
LČR dostal nabídku na nákup jelení masa a nechal jsem si kvůli jeho
ceně na něho zajít chuť. Dodávali ho do jedné restaurace a jejich jelení
guláš si člověk může občas jako gurmánský zážitek dovolit, na rozdíl od
nákupu několika kg k běžnému kuchyňskému použití. Prostě to není vepřová
kotleta v akci za 99 Kč.