https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/luxusni-obchod-selfridges-zacne-pujcovat-obleceni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Luxusní obchod Selfridges začne půjčovat oblečení

19.8.2020 00:50 | LONDÝN (ČTK)
Selfridges, který je Čechům známý mimo jiné díky výpravnému historickému televiznímu seriálu Pan Selfridge, který vysílala Česká televize.
Selfridges, který je Čechům známý mimo jiné díky výpravnému historickému televiznímu seriálu Pan Selfridge, který vysílala Česká televize.
Foto | Alex Holyoake / unsplash.com
Britský luxusní obchodní dům Selfridges začne půjčovat, recyklovat a opravovat oblečení a vydá se i na pole secondhandového podnikání. Rozhlasové stanici BBC to řekla generální ředitelka Anne Pitcherová, podle níž firma reaguje na poptávku zákazníků po udržitelnější módě.
 

Půjčování oblečení na svatbu už je zavedená služba, ale u běžného typu oděvů tomu tak zatím není. První podniky, které se ji rozhodly nabízet, se ale už v Číně, v Evropě a ve Spojených státech v posledních letech objevují.

Selfridges, který je Čechům známý mimo jiné díky výpravnému historickému televiznímu seriálu Pan Selfridge, který vysílala Česká televize, zdůrazňuje, že jeho snaha není jen marketingovým tahem. Jméno Selfridges se podle Pitcherové má stát synonymem pro cirkulární ekonomiku, neboli oběhové hospodářství, a tedy pro udržitelné životní prostředí.

Zákazníci Selfridges si tak brzy budou moci nechat za poplatek opravit oblečení, boty, tašky nebo šperky. Služba se bude vztahovat na zboží zakoupené v Selfridges i jinde.

Půjčit si oblečení bude možné na čtyři, osm, deset nebo 20 dní. Zákazníci také získají možnost vyměnit své nošené designové oděvy za kredity, které budou moci uplatnit při nákupu nového zboží v Selfridges.

Půjčování oděvů testují i oděvní řetězce. Doma ve Švédsku jej od loňska nabízí i v Česku působící švédská společnost Hennes & Mauritz (H&M).


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist