https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mercedes-benz-predstavil-plne-elektricky-sportovne-uzitkovy-vuz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mercedes-Benz představil plně elektrický sportovně-užitkový vůz Video

22.1.2021 01:53 | STUTTGART (ČTK)
Firma se snaží zmírnit náskok americké automobilky Tesla.
Firma se snaží zmírnit náskok americké automobilky Tesla.
Foto | Bogdan Tapu / Flickr
Německý automobilový koncern Daimler představil plně elektrický sportovně-užitkový vůz (SUV) Mercedes-Benz EQA. Jde o první z několika elektromobilů, které Mercedes-Benz letos uvede na trh. EQA má dojezd 426 kilometrů, později má automobilka představit model s dojezdem až 500 kilometrů. Firma se snaží zmírnit náskok americké automobilky Tesla.
 

Mercedes-Benz EQA se v Evropě začne prodávat 4. února ve "velmi atraktivním cenovém rozpětí", uvedla členka představenstva Daimleru Britta Seegerová. Automobilka vůz charakterizuje jako městský model.

Prodej plně elektrických a hybridních aut v Evropě za první tři čtvrtletí loňského roku vzrostl o 122 procent. Automobilky se snaží naplnit unijní emisní cíle, které se po dohodě ministrů životního prostředí zemí sedmadvacítky na konci roku ještě zpřísnily.

Tesla má před tradičními automobilkami náskok. Nejprodávanějším elektromobilem na světě je sedan Tesly Model 3, který si drží přesvědčivý náskok od Renaultu Zoe, druhého nejúspěšnějšího elektromobilu z hlediska prodeje.

Snahu zvýšit výrobu elektrických aut umocňuje vedle přísnějších emisních norem v EU a Číně i snaha stále většího počtu zemí zakázat prodej nových automobilů poháněných fosilnímu palivy, v některých případech už v roce 2030.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SP

Svatá Prostoto

23.1.2021 12:00
1 1/4 mega v základu ... dostupná e-mobilita se nezadržitelně blíží:-))).
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist