https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mesto-zlin-kvuli-bezpecnosti-rozhodlo-o-pokaceni-lip-u-trziste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Město Zlín kvůli bezpečnosti rozhodlo o pokácení lip u tržiště

4.3.2020 00:11 | ZLÍN (ČTK)
Zlínská radnice rozhodla o pokácení lip mezi tržištěm a hlavní silnicí I/49 v centru města.
Zlínská radnice rozhodla o pokácení lip mezi tržištěm a hlavní silnicí I/49 v centru města.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | zlin.eu
Zlínská radnice rozhodla o pokácení lip mezi tržištěm a hlavní silnicí I/49 v centru města. Kácení lip kritizovali někteří lidé i na sociálních sítích. Důvodem je podle města zvýšení bezpečnosti chodců a posádek projíždějících automobilů, sdělil minulý týden v tiskové zprávě mluvčí radnice Tomáš Melzer.
 

"Město bylo nuceno přistoupit ke kácení lip zejména z důvodu jejich výrazně snížené vitality a prosychání korun. U těchto odhadem šedesátiletých stromů docházelo k častému lámání větví, které padaly na frekventovanou plochu a stávaly se nebezpečnými," uvedl vedoucí odboru městské zeleně Ivo Divoký.

Dřevorubci pokácejí celkem pět lip, při plánované rekonstrukci tržiště však budou stromy nahrazeny novými. "V rámci projektu rekonstrukce tržiště se počítá s obnovou stromořadí, konkrétně bude vysazeno 16 lip velkolistých. Vysázené lípy budou mít obvod kmene 25 až 30 centimetrů, což je dvojnásobný obvod oproti běžným výsadbám," uvedl Divoký.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Katka Pazderů

Katka Pazderů

4.3.2020 06:41
A co ty stávající lípy více zalévat? 30cm nové stromy mají cca 25 let. Nebo někdy i méně let, ale znamená to, že jsou z dobře zásobené lokality s dostatkem vody a na novém stanovišti budou trpět.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist