https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministerstvo-prumyslu-a-obchodu-vypsalo-nove-dotace-na-energeticky-usporne-projekty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministerstvo průmyslu a obchodu vypsalo nové dotace na energeticky úsporné projekty

4.9.2018 00:10 (ČTK)
Podnikatelé mohou získat až půlmilionovou dotaci na zavedení takzvaného energetického managementu. Města a obce mohou požádat o peníze na rekonstrukci veřejného osvětlení a občané o finanční podporu až 30.000 korun na posouzení energetické náročnosti rodinného domu. / Ilustrační foto
Podnikatelé mohou získat až půlmilionovou dotaci na zavedení takzvaného energetického managementu. Města a obce mohou požádat o peníze na rekonstrukci veřejného osvětlení a občané o finanční podporu až 30.000 korun na posouzení energetické náročnosti rodinného domu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Podnikatelé, obce i domácnosti mohou nově využít 90 milionů korun z dotačního programu Efekt na energeticky úsporné projekty. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) minulý týden vyhlásilo v rámci programu nové výzvy, informoval úřad v tiskové zprávě. V programu Efekt je pro období 2017 až 2021 k dispozici celkem 150 milionů korun.
 

Podnikatelé mohou získat až půlmilionovou dotaci na zavedení takzvaného energetického managementu, jehož cílem je snižovat spotřebu energie. Města a obce mohou požádat o peníze na rekonstrukci veřejného osvětlení a občané o finanční podporu až 30.000 korun na posouzení energetické náročnosti rodinného domu.

"Z programu Efekt bude možné čerpat celkem 90 milionů korun, přičemž dalších 30 milionů korun bude možné čerpat z prostředků Ministerstva životního prostředí," uvedla ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO).

Program Efekt byl založen v roce 1998, tedy ještě před vstupem Česka do Evropské unie. Sloužil k podpoře projektů menšího rozsahu a fungoval jako doplněk pro operační programy a národní programy, jako je například Nová zelená úsporám.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist