https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministr-brabec-by-privital-pokud-by-se-po-volbach-nemenilo-vedeni-np-sumava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministr Brabec by přivítal, pokud by se po volbách neměnilo vedení NP Šumava

24.9.2021 12:45 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČTK)
Současné vedení šumavského národního parku v čele s ředitelem Pavlem Hubeným je ve svých funkcích od roku 2014. Podle Brabce tato kontinuita Šumavě prospívá.
Současné vedení šumavského národního parku v čele s ředitelem Pavlem Hubeným je ve svých funkcích od roku 2014. Podle Brabce tato kontinuita Šumavě prospívá.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) by přivítal, pokud by se ani po volbách neměnilo vedení šumavského národního parku. Podle něj se v posledních letech uklidnila dříve vyhrocená situace na Šumavě. Brabec to uvedl v Českých Budějovicích na tiskové konferenci hnutí ANO, které povede na jihu Čech jako lídr kandidátní listiny do podzimních parlamentních voleb.
 

"Považoval bych za velmi dobré, pokud by vedení parku i po volbách zůstalo stejné. Péče o Šumavu je nyní ve vyrovnaném stavu. V minulosti ohledně národního parku byla válka, kdy na jedné straně stáli aktivisté a na druhé zástupci obcí. Ale ta válka už skončila a obě zmíněné skupiny už spolu nebojují," uvedl Brabec. Současné vedení šumavského národního parku v čele s ředitelem Pavlem Hubeným je ve svých funkcích od roku 2014. Podle Brabce tato kontinuita Šumavě prospívá. "V minulosti se vystřídalo spoustu ministrů životního prostředí a spousta ředitelů parku. Obzvláště ve srovnání se sousedícím Bavorským lesem," řekl Brabec.

Ministr životního prostředí dodal, že oblast Šumavy v posledních měsících zažívá abnormální nápor turistů. Uvedl, že to z velké části ovlivňuje situace kolem koronaviru, kdy řada lidí preferuje před dovolenou v zahraničí pobyty v České republice. "Chceme ale Šumavu otevřít šetrnému turismu. Snažíme se trochu rozptýlit návštěvnost na více míst. Některé lokality jsou přetížené, proto se budeme snažit nalákat lidi i na jiná místa, než jsou Prameny Vltavy nebo Tříjezerní slať," uvedl Brabec.

Do parlamentních voleb v Jihočeském kraji podalo kandidátní listiny 18 politických subjektů. Je to o sedm méně než před čtyřmi roky. Tehdy zvítězilo hnutí ANO, které získalo 28,86 procenta. Druhá skončila ODS s 12,12 procenta hlasů. Piráti obdrželi 10,51 procenta, SPD 9,85 procenta, KSČM 9,32, ČSSD 7,30 procenta hlasů, KDU-ČSL 5,38 a TOP 09 získala 5,3 procenta. ANO si tím zajistilo pět mandátů, ODS dva a zbývající subjekty mají po jednom poslanci.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist