https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ministri-v-praze-zahajili-serii-akci-cilicich-na-ochranu-prirody-i-adaptace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ministři v Praze zahájili sérii akcí cílících na ochranu přírody i adaptace

6.9.2022 19:13 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Konference o adaptacích na změnu klimatu a ochraně divoké přírody, ale i setkání unijních klimatických zmocněnců a velvyslanců budou na programu kampaně #Czechia4Climate. V Černínském paláci ji dnes na setkání s médii zahájili ministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) a ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Kampaň je součástí českého předsednictví EU.
 

Ministr Lipavský z programu zmínil jednu ze zahraničních akcí - konferenci o ochraně divoké přírody, která se uskuteční od 13. do 15. září v indonéské Jakartě. "Je to příspěvek k tomu, abychom navrhovali konkrétní, praktickou spolupráci se zeměmi Indopacifiku," podotkl ministr. Klimatická bezpečnost v rozvojové a humanitární spolupráci pak bude podle Lipavského jedním z hlavních témat neformálního setkání klimatických zmocněnců a velvyslanců EU. To má být 16. září v Praze. Lipavský také označil klimatickou bezpečnost a tzv. zelenou diplomacii za prioritní témata.

Hubáčková upozornila na velkou pražskou konferenci o adaptacích na změnu klimatu. Jedním z cílů akce, která připadá na 13. a 14. září, je podle ministryně ukázat příklady dobré praxe adaptačních opatřeních provedených v Česku. Součástí konference tak budou i exkurze po Středočeském kraji - například do přírodní rezervace v Milovicích či na ekofarmu v Milešově.

Z dalšího programu se 12. září v Praze sejdou odborníci na třídenní konferenci Životní prostředí - prostředí pro život, která bude v Národní technické knihovně. Na České zemědělské univerzitě v Praze je 14. září v plánu akce na téma Zelené dohody pro Evropu. Hubáčková dnes upozornila i na Evropský týden mobility, jehož cílem je podpořit udržitelné formy dopravy. Koná se od 16. do 22. září. Ministerstvo životního prostředí se pak za Evropskou unii bude podílet i na Valném shromáždění OSN v New Yorku, které začne 19. září.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist