https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/moonshot-platform-kterou-zalozil-yemi-a.d.podruhe-oceni-mlade-inovatory
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Moonshot Platform, kterou založil Yemi A.D., podruhé ocení mladé inovátory

2.6.2024 01:05 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Projekt Moonshot Platform, který založil před třemi lety český umělec Yemi A.D., vyhlásil druhý ročník ocenění Moonshot Awards. Ceny jsou určeny mladým inovátorům, kteří aktivně pracují na řešení cílů udržitelného rozvoje OSN a svými projekty či nápady zlepšují společnost nebo životní prostředí. Vítězové budou slavnostně vyhlášeni v prosinci v New Yorku, informovali organizátoři. První ročník soutěže se konal v roce 2022.
 
O ocenění Moonshot Awards budou soutěžící usilovat v osmi kategoriích. Vítězové si mezi sebou rozdělí finanční podporu 100 000 amerických dolarů a spolu s další stovkou vybraných inovátorů získají přístup do akceleračního programu Moonshot Young Leaders Camp.

Mezi vítěze prvního ročníku Moonshot Awards patří například Nasrín Šeikhová z Nepálu za práci své asociace Empowerment Collective, která pomáhá znevýhodněným ženám, dále Luke Smith z Velké Británie za kultivaci mořských řas snižujících emise metanu u dobytka. Mezi oceněnými byl i Čech Matyáš Boháček, a to za projekt Spoter, který pomocí kamery mobilního telefonu dokáže překládat znakovou řeč do textu.

Součástí projektu Moonshot Platform je také Moonshot Camp, jehož druhý ročník se bude konat v červenci v Praze a Ostravě. Setkání se zaměřuje na rozvoj vůdčích schopností mladých lídrů a inovátorů, aby jim pomohl čelit výzvám udržitelného rozvoje a zlepšovat jejich komunity. Na pětidenním setkání se potká na 100 mladých lídrů, mentorů a inspirativních řečníků.

Uzávěrka přihlášek letošních Moonshot Awards je 6. září. Zájemci, kteří se chtějí stát součástí letního Moonshot Campu, musí přihlášky svých projektů odeslat do 14. června.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist