https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-farme-u-velkych-losin-byl-postrelen-jelen-musel-byt-utracen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na farmě u Velkých Losin byl postřelen vzácný jelen, musel být utracen

4.6.2020 00:46 | ŠUMPERK (ČTK)
Jelen mila je vzácný druh jelena, který se v současné době chová především v zoologických zahradách a na farmách. Ilustrační obrázek
Jelen mila je vzácný druh jelena, který se v současné době chová především v zoologických zahradách a na farmách. Ilustrační obrázek
Foto | Lilly M. / Wikimedia Commons
Na oplocené farmě u Velkých Losin na Šumpersku postřelil neznámý pachatel dvousetkilového jelena. Podle kriminalistů se tak stalo během uplynulého víkendu, rána vyšla z nezjištěného typu lovecké zbraně. Trpící zvíře museli majitelé nechat utratit. Po pachateli policie pátrá, hrozí mu až tři roky vězení, sdělila ČTK šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.
 

Podle kriminalistů se pachatel vkradl na Velkolosinsku k oplocenému areálu farmového chovu zvířat. Postřelil odtud zhruba dvousetkilového, sedm let starého jelena milu. Jde o vzácný druh jelena, který se v současné době chová především v zoologických zahradách a na farmách.

"V důsledku střelného poranění jelen strádal, vykazoval silné bolesti, kulhal a nepřijímal potravu. Po vyhodnocení celkového stavu zvířete veterinářkou přistoupili majitelé k jeho utracení," uvedla mluvčí.

Škodu majitel vyčíslil na 100 000 korun. Pachatel je podezřelý z trestného činu týrání zvířat a z poškození cizí věci.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist