https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-prazskem-cernem-moste-vznikne-novy-park-divocina
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na pražském Černém Mostě vznikne nový park Divočina

5.3.2018 02:34 | PRAHA (ČTK)
Na pražském Černém Mostě bude u Vybíralovy ulice vedle kulturního centra Plechárna nový park "Divočina" (na obrázku). Na Praze 14 kromě výše zmíněného parku Divočina magistrát buduje rovněž nový rozsáhlý park U Čeňku. Projekt nového přírodního parku pro obyvatele Černého Mostu je starý více než deset let, s budováním magistrát začal v roce 2015.
Na pražském Černém Mostě bude u Vybíralovy ulice vedle kulturního centra Plechárna nový park "Divočina" (na obrázku). Na Praze 14 kromě výše zmíněného parku Divočina magistrát buduje rovněž nový rozsáhlý park U Čeňku. Projekt nového přírodního parku pro obyvatele Černého Mostu je starý více než deset let, s budováním magistrát začal v roce 2015.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Magistrát hl. m. Prahy
Na pražském Černém Mostě bude u Vybíralovy ulice vedle kulturního centra Plechárna nový park Divočina. Na pozemku již vznikly nové štěrkové cesty. Časem přibudou stroje na cvičení, hřiště na petanque nebo lavičky a stoly. Sdělil to mluvčí magistrátu Vít Hofman. Konkrétní podobu parku chce magistrát projednat s místními obyvateli. Správcem parku bude příspěvková organizace Praha 14 kulturní.
 

Kromě zmíněných cest byla na pozemku rovněž upravena zeleň. "Divočina má za sebou první klíčové úpravy terénu a čeká nás během letošního roku několik kroků, které při zapojení místních obyvatel budou postupně měnit tento prostor v místo pro trávení volného času, sportovní vyžití a setkávání," uvedl ředitel organizace Praha 14 kulturní David Kašpar.

"Mám radost, že se před očima mění zanedbané místo na Černém Mostě ve smysluplný prostor, který bude dobře sloužit obyvatelům a jejich volnému času. Takovéto projekty přispívají k oživení města a vdechují život nevyužitým místům – a navíc za přispění a zapojení místních obyvatel," uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

V polovině března se sejdou úředníci a zástupci města s místními obyvateli. Na toto setkání naváže workshop, kde budou společně s místními vytvořeny drobnější prvky pro oživení parku jako jsou ptačí budky, totem nebo popisky dřevin. Další workshop je pak plánován na květen, kdy by mělo vzniknout hřiště na petanque, přibýt desítka laviček a herních prvků. Součástí parku budou rovněž cvičební stroje pro seniory, stoly s lavičkami pro hraní deskových her nebo piknikové místo.

Na Praze 14 kromě výše zmíněného parku Divočina magistrát buduje rovněž nový rozsáhlý park U Čeňku. Projekt nového přírodního parku pro obyvatele Černého Mostu je starý více než deset let, s budováním magistrát začal v roce 2015.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

FV

Franta Vokřahlo

29.3.2018 05:26
Výborné.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist