https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/na-utesech-u-mauricia-uvazla-cinska-lod-se-130-tunami-nafty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Na útesech u Mauricia uvázla čínská loď se 130 tunami nafty

8.3.2021 09:34 | PORT LOUIS (ČTK)
Loď se nachází asi deset kilometrů od přístavu a hlavního města Port Louis. Ilustrační foto
Loď se nachází asi deset kilometrů od přístavu a hlavního města Port Louis. Ilustrační foto
Na korálových útesech u Mauricia uvázla čínská rybářská loď, která na palubě nemá žádné ryby, ale 130 tun nafty a pět tun oleje. Oznámil to mauricijský ministr rybolovu. Loď se nachází asi deset kilometrů od přístavu a hlavního města Port Louis. Loni v červenci u ostrova najela na útesy japonská nákladní loď, z jejíž poškozených nádrží do moře uniklo 1000 tun paliva. Později se vrak rozlomil.
 

Čínské plavidlo Lurongyuanyu 588 se mělo v Port Louisu dozásobit a přečerpat pohonné hmoty.

Ministr rybolovu Sudheer Maudhoo řekl, že je plavidlo neporušené a zatím z něj ropné látky neunikají. "V Port Louisu se připravuje plán záchranných akcí pro případ, kdy by nafta začala unikat," citovala ministra stanice BBC.

Na palubě rybářské lodi byla 16členná posádka tvořená 14 Číňany, Indonésanem a Filipíncem. Všichni už byli z plavidla evakuováni.

Mauricijská pobřežní stráž oznámila, že vzedmuté moře komplikuje záchrannou operaci a že byl přivolán policejní vrtulník. Námořníci jsou zatím na policii a budou umístněni do karantény, jak vyžadují protikoronavirová opatření.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

PH

Pavel Hanzl

8.3.2021 09:46
Pane Vinklere, nejhorší je OZE, to je zabiják na životní protředí. Co kdyby někdy spadla z větrné elektrárny vrtule a zapíchla velrybu, které zrovna kolem pluje.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist