https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/nadace-via-nabizi-granty-na-zlepseni-mista-kde-zijete
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Nadace Via nabízí granty na zlepšení místa, kde žijete

18.1.2019 09:44 | PRAHA (Ekolist.cz)
Nadace Via nyní otevírá nový ročník programu Živá komunita. Ilustrační foto.
Nadace Via nyní otevírá nový ročník programu Živá komunita. Ilustrační foto.
Bylinková zahrada před farou, obnova historického památníku nebo společná pomoc mladých lidí seniorům ze vsi. To jsou příklady projektů, které mají společnou jednu věc: vytvářejí je sousedé, kteří chtějí společně zlepšit místo, kde žijí. Přesně takovéto projekty podporuje Nadace Via. A právě nyní otevírá nový ročník svého programu Živá komunita.
 

Lidé se mohou hlásit se záměry oživení veřejného prostoru, vytváření míst pro setkávání, ale také s projekty na ochranu veřejného zájmu. Malé neziskovky, ale i skupiny aktivních lidí, které žádná organizace nezaštiťuje, mohou získat grant až 100.000 Kč.

Kromě grantu navíc podpoření získají možnost expertních konzultací i účast na odborných seminářích a společných setkáních. Nadace jim také poskytne nástroje k tomu, aby mohli získat další prostředky na svůj projekt přímo od dárců v místě, kde žijí. K rozdělení je připraveno až 4,5 milionu korun.

„Hledáme a podporujeme všechny, kdo chtějí zlepšit život ve svém sousedství, něco dohromady tvořit a prostřednictvím společných zážitků upevnit mezilidské vztahy. Stejně tak hledáme a podporujeme ty, kteří se aktivně podílejí na veřejném životě své obce a hájí svá práva. Prostřednictvím programu Živá komunita pomůžeme lidem, kteří ví, jak na to, ale chybí jim prostředky, zkušenosti či dovednosti,“ shrnuje Michaela Rázgová, programová manažerka Nadace Via.

Letos přináší Nadace Via zájemcům o podporu několik novinek. Namísto přihlášky lidé nejdříve vyplní na webu jednoduchý dotazník. Na základě konzultací pak pracovníci nadace doporučí co nejvhodnější formu podpory. Žádosti nemají uzávěrku, o podporu lze žádat kdykoliv, přesně tak, jak žadatel potřebuje. „Cílem je celý proces přihlášení co nejvíc zjednodušit,“ dodává Michaela Rázgová.

Program Živá komunita je financován z darů manželů Dvořákových, Bader Philanthropies, Nadačního fondu proti korupci a výnosu z Dobročinné aukce Nadace Via. Nadace Via je nezávislá česká nadace, která už více než 20 let podporuje aktivní lidi, kteří mění své okolí k lepšímu. Jejími tématy jsou rozvoj komunitního života a rozvoj filantropie v Česku.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist